Split

Split i Pescara potpisuju „Memorandum o razumijevanju između gradova Pescare i Splita o poboljšanju buduće suradnje“

Predstavnici Grada Splita će 24. listopada 2017. godine na svečanosti u talijanskom gradu Pescara potpisati „Memorandum o razumijevanju između gradova Pescare iz Republike Italije i Splita iz Republike Hrvatske o poboljšanju buduće suradnje“.

Memorandumom Split i Pescara, dva prekojadranska susjeda, žele unaprijediti prijateljstvo talijanskog i hrvatskog naroda. Namjera je temeljem Memoranduma konsolidirati i razvijati prijateljsku suradnju dvaju gradova, međusobnu suradnju na području prekogranične suradnje i približavanju mladih u cilju postizanja mira i jedinstva prema ciljevima Rimskog ugovora. Također, oba će grada raditi na unaprjeđenju odnosa u području prometa, gospodarstva, trgovine, turizma, kulture, sporta, obrazovanja i odnosa s Europskom unijom, te će se međusobno pomagati na polju europskih projekata za uzajamnu korist, prosperitet i razvoj.

Memorandum će u ime Grada Pescare potpisati Gianni Teodoro, član Poglavarstva za društvene djelatnosti, a u ime Grada Splita dokument potpisuje Stipe Božić, predsjednik Odbora za međunarodnu suradnju i iseljeništvo Gradskog vijeća Grada Splita. „Memorandum o razumijevanju između gradova Pescare i Splita o poboljšanju buduće suradnje“ dio je projekta SPEECH, odnosno “Split and PEscara for European Citizenship and History” koji je financiran u sklopu Programa Europa za građane.U sklopu projekta sudjeluje 20 mladih iz raznih udruga mladih iz Splita koji će u Pescari sudjelovati u simulaciji plenarne skupštine Europskog parlamenta sa studentima iz Pescare. Također, sudjelovat će u raspravi o pitanjima europskog građanstva i migracijskih tokova koji uključuju dvije zemlje i dva grada, te nazočiti projekciji fotografskog natječaja “Europa u slici” gdje će biti izabrana najbolja fotografija između 40 sudionika.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */