Split Život

KBF // 23. međunarodni teološki simpozij KBF-a u Splitu

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu organizira XXIII. međunarodni teološki simpozij koji će se održati 19. i 20. listopada u velikoj dvorani Fakulteta (Zrinsko-Frankopanska 19) na temu “Vjera i sport u susretu”. Na simpoziju će sudjelovati priznati međunarodni i domaći stručnjaci.

Program započinje u četvrtak, 19. listopada u 17 sati. Nakon riječi pozdrava organizatora u prigodi otvaranja simpozija, uslijedit će predstavljanje zbornika radova XXII. međunarodnoga znanstvenog simpozija „Vjera u medijima – mediji u vjeri“ o kojem će govoriti prof. dr. sc. Mladen Parlov i dr. sc. Jure Strujić. Potom će predavanje održati prof. dr. sc. Lincoln Harvey (St Mellitus College, London, Ujedinjeno Kraljevstvo) o temi “Sjetimo se da smo igračke”: sport u teološkoj perspektivi.

U petak 21. listopada prvo predavanje u 9 sati imat će doc. dr. sc. Ivana Zagorac i Matija Mato Škerbić, doktorand (Odsjek za filozofiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu) o temi „Sport, igra, svrhovitost“. Potom će izlagati prof. dr. sc. Marinko Vidović (Katolički bogoslovni fakultet, Sveučilište u Splitu) o temi „Pavlova uporaba športskog rječnika i metaforā. Ciljno usmjereno ljudsko / kršćansko djelovanje“.

Nakon rasprave i kratke stanke u 10.30 sati doc. dr. sc. Boris Milavić (Kineziološki fakultet, Sveučilište u Splitu) govorit će o temi „Vjera u istraživanju mladih“, a Paolo Crepaz, dr. med. (Salezijanski sveučilišni institut, Venecija, Italija) o temi „Sport u svjetlu vjere: koji odrazi na području odgoja?“ Jutarnji dio završava raspravom koja traje do 12 sati.

Popodnevni program počinje u 15 sati predavanjem izv. prof. dr. sc. Ivice Žižića (Katolički bogoslovni fakultet, Sveučilište u Splitu) o temi „Ritualizacija u sportu“, a potom će dr. sc. Saša Ceraj (Hrvatski olimpijski odbor) govoriti o temi Šport i kršćanske vrijednosti u hrvatskom društvu“. Nakon kratke stanke, u 16.30 sati uslijedit će izlaganje Hrvoja Petrušića, doktoranda, (Katolički bogoslovni fakultet, Sveučilište u Splitu), o temi „Antropotehnički imperativ. Uz Sloterdijkovu filozofiju vježbi“. Potom će doc. dr. sc. Ante Akrap (Katolički bogoslovni fakultet, Sveučilište u Splitu), govoriti o temi „Ontologija nogometa“. Završetak simpozija je u 18 sati.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */