Septep mladih hajdukovaca priključio se drugoj momčadi i juniorima

Branimir Barišić, Matija Burin, Ivan Ćalušić, Leonid Ignatov, Asim Muratović, Azer Omeragić i Madžid Šošić. Mladi septep od kojih se mnogo očekuje u Hajdukovoj budućnosti. Sedmorica navedenih od danas su i službeno novi igrači splitskoga kluba te su se, neki pridružili treninzima druge momčadi, a neki juniorskoj momčadi.

Barišić jedini već bio u Hajduku

Pristigli dečki rođeni su diljem područja bivše Jugoslavije. Najmlađi dvojac, Azer Omeragić i Leonid Ignatov, rođen je 2002. godine, a oboje su rođeni u Skopju. U Hajduk su stigli iz Vardara te su juniorski reprezentativci Makedonije. I Azer i Leonid napadački su orijentirani, Azer je špica, a Leonid je krilni napadač. Madžid Šošić, Asim Muratović i najstariji od sve sedmorice, 22-godišnji Branimir Barišić, stižu nam iz susjedne BiH. Upravo je Barišić već bio u Hajduku, i to od 2014. do 2018., nakon čega je prešao u redove novog prvoligaša, Šibenika.

Ćalušić jedini rođen u Hrvatskoj

Posebnu pažnju izazvat će dolazak Matije Burina, mladog Slovenca rođenog 2001. godine. Burin je kapetan slovenske U-19 reprezentacije te je do sada u mlađim selekcijama Slovenije upisao 16 nastupa. Stigao je iz ljubljanske Olimpije za koju je već upisao nekoliko nastupa te osvojio jedan trofej, kup Slovenije 2019. godine. Posljednji, ali ne i najmanje važan, jedini je domaći dečko, 20-godišnji Ivan Ćalušić. Od svih navedenih najpoznatiji je hrvatskoj nogometnoj sceni jer je u prijašnjim sezonama branio boje Splita i Croatije iz Zmijavaca.

„Druga momčad pomaže prilagodbi na seniorski nogomet“

Sportski direktor Hajduka, Ivan Kepčija, osvrnuo se na pridošle mladiće: „Prirodna je naša orijentacija na lokalni bazen, pa na državu i nakon toga na cijelu regiju. Hajduk je prepoznat kao veliki klub u kojem mladi igrači žele doći i u kojem vide veliku priliku za vlastitu afirmaciju. Istovremeno, smatramo da moramo biti prisutni kao klub. Doselekcija je kontinuirana, moramo stalno tražiti boljeg igrača i da što više njih bude zajedno na terenu. Svjesno smo pomladili i napravili smjenu generacija u drugoj momčadi. Smatramo da je druga momčad bitna za prvo seniorsko iskustvo mladog igrača radi adaptacije na seniorski nogomet“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *