Sad je i službeno: Kraj za Tudora, Hari Vukas u nedjelju vodi momčad u Osijeku!

Gotova je trakavica na relaciji Split – Torino! Bilo je i vrijeme. Tijekom današnjeg dana u Hajduku je odlučeno kako Igor Tudor odlazi iz kluba u Juventus, gdje će pomagati Andrei Pirlu, a na njegovo mjesto dolazi Tudorov dosadašnji pomoćnik, Hari Vukas. Vukas će u nedjelju izvesti „Bijele“ na Gradski vrt protiv nezgodnih Osječana. Bivši igrač Hajduka već je prije bio trener splitske momčad, ali kratko vrijeme. Bilo je to 2015. godine.

Stožeru priključen Golem

Kako je i najavljeno ranije, Vukasov pomoćnik bit će Jurica Vučko, a stručnom stožeru priključen je Toni Golem koji je nedavno preuzeo drugu momčad juniora, a već ima iskustva u radu s glavnim trenerom Hajduka. Naime, u sezoni 2017./18. služio je kao pomoćnik tadašnjem treneru, Željku Kopiću. Što se tiče ostalih zaduženja u prvoj momčadi, sve ostaje isto. Hrvoje Sunara i dalje je trener vratara, a kondicijski treneri ostaju Toni Modrić i Šime Veršić.

„Dajte podršku novom treneru!“

Konačno da se situacija oko trenerske pozicije riješila na Poljudu. Igor Tudor odlučio je napredovati u svojoj trenerskoj karijeri te mu se ne smije nimalo zamjeriti. Ubuduće će u, gotovo, svakodnevnom kontaktu biti s Pirlom, Ronaldom, Buffonom i drugim mega-zvijezdama torinskog kluba. Prilikom odlaska iz Hajduka, dao je završnu izjavu: „Teško je bilo što reći, dugo sam vagao, donio sam odluku onako kako sam osjetio i hvala Hajduku na razumijevanju. Ovih šest mjeseci bili su turbulentni, stresni, i svjestan sam da rezultati nisu bili onakvi kakvi su trebali biti. Znam da će određeni dio ljudi biti razočaranim mojim odabirom i najviše mi je žao zbog podrške koju smo imali. Želim samo da date podršku novom treneru jer to nije niti malo lagan posao. Miran sam jer ostavljam Klub ljudima koji vode kvalitetnu sportsku politiku“. Igore, sretno u nastavku karijere!

Trenerska karijera Igora Tudora

Hajduk (2013. – 2015.)

PAOK (2015. – 2016.)

Karabukspor (2016. – 2017.)

Galatasaray (2017.)

Udinese (2018.)

Udinese (2019.)

Hajduk (2020.)

Juventus (2020. – ?, pomoćnik)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *