S odličnim krilom nastavlja se plovidba Premiershipom: Bilićev WBA otkupio Pereiru

Ostalo je više od tri tjedna do početka nove sezone Premiershipa. Slaven Bilić i njegov West Bromwich Albion morat će se pošteno potruditi izbjeći posljednje tri pozicije u nadolazećoj sezoni, pozicije koje vraćaju u Championship. Trenutno ne kotiraju dobro u prognozama, a s igračima kakve ima, borba će biti teška. Međutim, jedna dobra vijest za čitavi klub je ostanak je Brazilca, Matheusa Pereire, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u engleskom klubu iz portugalskog Sportinga.

Istaknuo se asistencijama

Pereira je posljednju sezonu bio jedan od najstandardnijih prvotimaca, s odigrane, čak, 42 utakmice u prvenstvu i postignutih osam golova. S obzirom na to da je krilni napadač, ne zabija mnogo, međutim svojim kvalitetnim igrama i asistencijama (16 u prvenstvu), uvelike je doprinio Bilićevom klubu da uđe u elitni rang engleskog nogometa. Takvim igrama zaslužio je da WBA otkupi njegov ugovor, i to za malo više od devet milijuna eura. Nakon tri sezone provedene na posudbama (Chaves, Nurnberg, WBA), napokon će se skrasiti u jednom klubu za koji je potpisao ugovor na četiri godine.

Legenda napustila klub

Morat će se Bilićeva momčad dodatno pojačati za narednu sezonu. Jedina pridošlica im je Sam Field, koji se vratio s posudbe u Charltonu. Od odlazaka treba izdvojiti legendu Premiershipa, Garetha Barryja, koji je zaključio svoju priču u WBA-u te s 39 godina još nije najavio završetak karijere. Barry, koji je za englesku reprezentaciju odigrao 53 utakmice, ukupno je na travnjake Premiershipa istrčao rekordnih 653 puta, a iza njega su Ryan Giggs (632) i Frank Lampard (609).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *