Reprezentativac BiH-a moguća zamjena za Josipa Juranovića

Nova nogometna sezona je pred vratima, 15. kolovoza kreće jubilarna 30. sezona 1. Hrvatske nogometne lige. Prethodna je tek završila što onemogućuje klubovima da odrade prave ljetne pripreme na koje su navikli. Mnogi klubovi još slažu roster za nadolazeću sezonu, a među njima je i splitski Hajduk.

Nema previše vremena

Dva prvotimca „Bijelih“ iz prošle sezone napustila su klub. Gambijcu Hamzi Barryju istekao je ugovor te su ga Splićani morali pustiti bez odštete, dok je dokapetan Juranović otišao u poljskog prvaka, Legiju iz Varšave za 400 tisuća eura, a ta svota bi, zasigurno, bila i veća da nema krize uzrokovane pandemijom. Upražnjena su mjesta na pozicijama srednjeg veznog i desnog bočnog, a Hajduk nema baš previše vremena za razmatranje mogućih alternativa.

Deset nastupa za BiH

Međutim, jedan igrač zapeo je za oko hajdukovcima, a to je Darko Todorović, 23-godišnji reprezentativac BiH-a, u čijem je dresu zabilježio deset nastupa i to sve pod paskom Roberta Prosinečkog. Smatraju kako bi bio idealna zamjena Juranoviću, no u prilog ne idu činjenice kako se protekle dvije sezone nije naročito naigrao, a i pitanje je za koju svotu bi ga njegov Red Bull Salzburg pustio. Prema Transfermarktu tržišna cijena mu je 650 tisuća eura.

Nije se previše naigrao

Nakon odlaska iz tuzlanske Slobode 2018. godine u austrijski klub za 450 tisuća eura, ostvario je 14 nastupa za RB Salzburg, nakon čega su ga u ljeto 2019. godine dali na posudbu Holstein Kielu, koji nastupa u 2. Bundesligi. Međutim, tamo se nije naročito naigrao, dapače, odigrao je manje utakmica nego za austrijsku momčad, samo devet, nakon čega je vraćen u Salzburg. Prava su pitanja za koju bi ga cijenu austrijski prvak pustio i u kakvoj je igračkoj formi, s obzirom na broj odigranih utakmica u posljednje dvije sezone. Vremena je sve manje za Hajduk, prvenstvo počinje 15. kolovoza, a europski put 12 dana kasnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *