Rekorder hrvatske reprezentacije vratio se u Split

Splitska nogometna scena već se upoznala s viješću kako se proslavljeni malonogometni vratar, Ivo Jukić, vraća u Split. Međutim, ne u Split, klub iz kojega je ponikao, nego u Universitas. Ovaj „akademski“ klub jedini je splitski prvoligaš, pa je izbor, donekle, logičan. Dva spomenuta splitska kluba prošlu su sezonu završila na posljednja dva mjesta, a deblji kraj izvukao je Split završivši na zadnjem mjestu i ispavši iz 1. HMNL.

Nekada jedan od najboljih vratara svijeta

Jukić u Universitas stiže iz talijanskog Prata, a osim kluba u ovom toskanskom gradu, još je nastupao za Pescaru i u državama diljem europskog kontinenta, kao što su Belgija, Latvija i Ukrajina. Ivo je apsolutna legenda malog nogometa u Hrvata, sa 119 nastupa rekorder je po broju odigranih utakmica, a vrhunac karijere s reprezentacijom doživio je na Europskom prvenstvu, upravo u Hrvatskoj, 2012. godine, kada je sjajnim predstavama bio jedan od najzaslužnijih za plasman u polufinale. Ne treba zaboraviti da je 34-godišnji Jukić svojevremeno bio jedan od najboljih vratara svijeta, što dokazuje činjenica da je bio i nominiran za najboljeg vratara u malonogometnom svijetu.

Brojne obveze

„Studenti“, kako vole tepati Universitasu, prošle su sezone jedva izborili ostanak u 1. HMNL, no sada slijede bolji dani. Iz Splita su doveli talentirane mlade igrače, Jakova Hrstića i Filipa Kosora, a sada su upotpunili i upražnjenu poziciju vratara. Prijašnji vratar, Franko Bilić, otišao je u redove Crnice. Uz branjenje u prvoj momčadi, Jukić je imati još nekoliko zadaća, kako klupskih, tako i osobnih. Bit će trener kadeta, trener vratara cijelog omladinskog pogona kluba, a na osobnom planu tu će biti studentske obveze na Kineziološkom fakultetu u Splitu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *