Preminuo dugogodišnji fizioterapeut Hajduka, Domeniko Sisgoreo

„Otišao je naš dobri Sizgo“. Tako počinje oproštajna poruka koju je HNK Hajduk objavio na svojim službenim stranicama u čast velikog Domenika Sisgorea. U 58. godini života preminuo je legendarni Hajdukov fizioterapeut, ali i hrvatske reprezentacije s kojom je bio na nekoliko velikih natjecanja. Još kao 21-godišnjak 1983. godine postao je dijelom splitske momčadi, a krajem 80-ih godina 20. stoljeća postaje fizioterapeut prve momčadi.

Ukupno 18 velikih trofeja s Hajdukom

Svi koji su ga upoznali posebno će ga se sjećati po njegovoj duhovitosti, jednostavnosti i profesionalnom obavljanju posla. Mnoštvo generacija prošlo je kroz njegove ruke, od Aljoše Asanovića, Alena Bokšića, Slavena Bilića, pa preko Tomislava Bušića, Nike Kranjčara, Mata Neretljaka te sve do Mije Caktaša i današnjih mladića. Sizgo je u Hajduku doživio brojne uspjehe kao dio sjajnih momčadi. Sudjelovao je u dolasku „Bijelih“ do četvrtfinala Lige prvaka 1995. godine. Sisgoreo je dao svoj obol u osvajanju šest hrvatskih prvenstava, isto toliko Hrvatskih kupova, pet hrvatskih Superkupova te jednog Jugoslavenskog kupa.

Sudionik tri EP-a i jednog SP-a

Kao član tehničkog stožera hrvatske nogometne reprezentacije sudjelovao je na četiri velika natjecanja, tri Eura (2004., 2008. i 2012.) te jednom Svjetskom prvenstvu, 2006. u Njemačkoj. Također je imao čast da ga primi papa Ivan Pavao II zajedno s ostalim članovima Hajduka, i to dvaput. U fokus šire javnosti dospio je prije dvije godine kad je nakon poznatog turnira „Četiri kafića“ oživljavao bivšeg vaterpolista Marija Budimira. Neupitno je kako će Domeniko Sisgoreo ostati u prekrasnom sjećanju svima u Splitu, ali i u cijeloj Hrvatskoj. Počivaj u miru, Sizgo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *