Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zadarska

Ovog vikenda aktivno u Pagu

Ovog vikenda nastavlja se Pag PAG SUMMER OUTDOOR WEEKEND za sve ljubitelje aktivnog turizma i uživanja u prekrasnim pejzažima mjesečevog otoka. Za osmišljavanje, izradu i provođenje koncepta ovih atraktivnih događanja zaduženi su Run Croatia i Udruga Kissa u suradnji s otočnim turističkim zajednicama.

„Nakon tri uspješna aktivna vikenda na otoku Pagu, veseli nas da ćemo ovog nadolazaćeg vikenda aktivnim turistima omogućiti upoznavanje južnog dijela otoka Paga. Imamo dvije atraktivne discipline, brdski biciklizam u subotu, 1.8. u gradu Pagu i dan kasnije, .2.8. nordijsko hodanje u Vlašićima. U obje discipline moći ćete upoznati ono najljepše što vam nudi južni dio otoka Paga“, kazao je Berislav Sokač iz Run Croatia.

Prvog dana kolovoza zaljubljenici u brdski biciklizam kreću na stazu romantičnog naziva „Zagrljaj kamena i vjetra“koji će uživati u tišini prirode i u mnoštvu neobičnih i atraktivnih područja oblikovanih poznatom paškom burom. Na samom vrhu Kiršina (263 m) dočekat će ih polje jedinih otočnih vjetroelektrana u Hrvatskoj kao svjedok skladnog spoja prošlosti i budućnosti. Nikoga neće ostaviti ravnodušnim prizor ogromnih krakova kako se skladno i elegantno vrte na povjetarcu u kamenitom okolišu s morem u pozadini, specifična flora autohtonog bilja i ovce koje traže pašu među paškim kamenom, a tu su suhozidi, prapovijesna gradina….

Trud sudionika biti će nagrađen nevjerojatno dojmljivim pogledom na grad Pag,na fascinantna solanska polja, na Velebit i Velebitski kanal. I, naravno, ono što domaćini obećavaju jest da će svi zagrliti predivan paški kamen, a vjetar će im uzvratiti zagrljajem.

U nedjelju , 2, kolovoza ljubitelji sve popularnijeg nordijskog hodanja imat će prigodu krenuti na neobičnu i zanimljivu stazu „Sunčani sat“ u mjestu Vlašići.

„Priključite nam se na jednoj od najdojmljivijh staza našeg mjesečevog otoka. Okruženi plavim nebom, bjelinom kamena i modrim morem uživati ćete u slobodi postojanja i kretanja na najjužnijem dijelu otoka. Pogled sa Sunčanog sata na Velebit, Paški most, Ljubački zaljev, otočić Sikavac i zelene vrhove otoka Ugljana u daljini dugo ćete prebirati po mislima. Staza vodi iz Vlašića preko brda do makadamske ceste ka Sunčanom satu koji je u neka davna vremena napravio zaljubljanik u Sunce, more i paški krš. Hodati ćemo osam kilometara. Po povratku okrijepiti ćemo se Paškom marendom. Na početku dobiti ćete kratke upute za učinkovito nordijsko hodanje“, navela je voditeljica Silvija Zoković i pozvala sve ljubitelje nordijskog hodanja da pod stručnim vodstvom sebi priušte nezaboravno jutro ovogodišnjeg ljetovanja.

Brdski biciklizam na stazi „Zagrljaj kamena i vjetra“ i Nordijsko hodanje na stazi „Sunčani sat“ provodi se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Paga u sklopu projekta PAG SUMMER OUTDOOR WEEKEND i u organizaciji Run Croatia i Plesne Udruge Kissa.

Cilj ovog zajedničkog projekta je promicati otok Pag kao destinaciju za aktivni i gastro turizam tepromicanje kulture i tradicije otoka Paga koji će se događati svakog vikenda do kraja kolovoza u suradnji sa TZG Pag, TZG Novalja, TZO Kolan, TZO Povljana i TZM Stara Novalja.

Izvor fotografije:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Šibensko-kninska

Počinje pakleni listopad za Narančaste...

Splitsko-dalmatinska

Pronaći igrače za tri pozicije: desnog bočnog, srednjeg veznog i napadača, ključna je zadaća vodstva Hajduka prije početka nove sezone. Zasad se čini da...