Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zanimljivosti

Odlične video igrice koje će zabaviti vašu djecu

Videoigre su jedan od načina kako se djeca vole zabavljati i provoditi svoje vrijeme. Također, ako igra nudi bilo kakav oblik učenja, gdje će najmlađi nakon igranja izvući i neku važnu pouku, možemo reći da se uvelike isplati predstaviti im taj čudesni novi svijet. Upravo su u tom smjeru neke igrice i orijentirane, a naglasak je na pozitivnom utjecaju na djecu. Ono što je najljepše od svega, te su igrice zabavne čak i roditeljima, a riječ je o nekim od bezvremenskih naslova u kojima mogu uživati i oni. 

Roditelji će biti oduševljeni gledajući kako njihovi najmanji uspijevaju savladati razne vještine kao što je rješavanje različitih problema, suradnja i organizacija. Mnoge igre za djecu mogu učiti, nadahnuti i motivirati najmlađe i ta pozitivna promjena bit će vidljiva vrlo brzo. Evo neke od takvih:

Legenda o Zeldi

Legenda o Zeldi jedan je stariji naslov i sama igra je vrlo popularna. Ona ohrabruje djecu da unutar jednog izmišljenog svijeta otkrivaju nova mjesta, eksperimentiraju idejama i istražuju. Postoje dva načina na koje se ova igra može igrati. Jedan je tradicionalni, igrajući po priči koja se nudi, a drugi je koristeći čistu maštovitost. Ne postoje nikakva čvrsta pravila.

Thinkrolls: Kings and Queens

Thinkrolls je jedna od najboljih igrica koje se mogu pronaći za uzraste od oko 6 godina starosti. Ona će djecu odvesti u jedan fantastični svijet u kojem će se upoznati s kraljevima, kraljicama, zmajevima i puno drugih zanimljivih ljudi i izmišljenih stvorenja. Igra postaje malo teža kako se odradi pojedini izazov, a djecu će natjerati da već od malih nogu počnu strateški razmišljati.

Minecraft

Minecraft je trenutno jedna od najpopularnijih igara na svijetu, a igraju je uglavnom djeca. Riječ je o igri koja uvelike omogućuje djeci da izraze svoju kreativnu stranu. Djeca u igri mogu kombinirati različite stvari, graditi i ujedno se družiti s drugim igračima. Minecraft nudi različite opcije igranja, a svaka od njih je poput nove avanture za one najmlađe.

LEGO

Naravno, poput pravih LEGO kockica za slaganje, i ova videoigra djeci omogućuje slaganje različitih zanimljivih oblika od svima nam znanih dijelova. Iako je uvijek zanimljivije slagati kockice u realnosti, ova videoigra od roditelja neće zahtijevati pospremanje razbacanih blokova svuda po kući. Također, svi će izbjeći neugodni trenutak kada nehotično nagaze na jedan od bolnih sitnih dijelova koje je tako teško uočiti.

Super Mario

Super Mario možda je i najpoznatija igrica ikad. Teško je povjerovati da postoji netko stariji, a da barem jednom nije zaigrao ovu ikonsku igru. Glavni lik je dobro nam znani vodoinstalater Mario koji mora proći sve razine dok se usput bori protiv različitih zabavnih neprijatelja te skuplja novčiće i gljive. Svi roditelji koji su nekoć uživali u ovoj zabavnoj igri, sasvim sigurno će ju htjeti pokazati i svojoj djeci.

Rocket League

Rocket League je igra koja je spojila jurnjavu automobila i nogomet. Radnja igre smještena je na ograđenom igralištu, a umjesto upravljanja nogometašima, upravlja se automobilima koji pokušavaju gol zabiti na razne zabavne načine. U ovoj igri djeca će sigurno naučiti ponešto o koordinaciji dok pokušavaju uhvatiti loptu koja leti svuda po terenu. 

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Šibensko-kninska

Počinje pakleni listopad za Narančaste...

Splitsko-dalmatinska

Pronaći igrače za tri pozicije: desnog bočnog, srednjeg veznog i napadača, ključna je zadaća vodstva Hajduka prije početka nove sezone. Zasad se čini da...