Mijo Caktaš u najboljih 11 prethodne sezone, Luka Modrić pomeo konkurenciju

Ovo je osma godina da se dodjeljuje nagrada „Trofej nogometaš“, u organizaciji hrvatske udruge Nogometni sindikat i najtiražnijeg sportskog lista Sportskih novosti. Biraju se najbolji nogometaši u tek završenoj sezoni, a postoji niz kategorija koje su uključene, od najboljeg nogometaša Hrvatske i 1. HNL, pa do najboljeg prvoligaškog travnjaka. Unatoč tomu, neke od uobičajenih kategorija nisu uključene u ovogodišnji izbor najboljih, poput izbora najboljeg malonogometaša i najboljeg suca. Brojnih iznenađenja ove godine nije bilo.

Caktaš u top 3 najbolja veznjaka lige

Nakon jedne od najnapetijih sezona u povijesti 1. HNL, Hajduk je zaslužio jednog predstavnika u momčadi sezone, a to je kapetan i, apsolutno, najbolji Hajdukov igrač, Mijo Caktaš. U protekloj sezoni zabio je okruglih 20 ligaških pogodaka, jednako kao i najbolji strijelac lige, Rijekin Antonio Mirko Čolak. Upravo je Čolakov izostanak iz najboljih 11 izazvao buru negodovanja, pogotovo Rijekinih pristaša. Na napadačke pozicije uvršten je trojac: Petković – Marić – Kastrati. Najboljih 11 izgleda ovako: Livaković (Dinamo) – Silva (Osijek), Kolinger (Lokomotiva), Škorić (Osijek), Bočkaj (Osijek) – Moro (Dinamo), Caktaš (Hajduk), Ademi (Dinamo) – Kastrati (Lokomotiva), Marić (Osijek), Petković (Dinamo).

Okruglih 200 glasova Modrića

U izboru ostalih kategorija nije bilo iznenađenja. Po osmi put, kapetan hrvatske reprezentacije i Zlatna lopta, Luka Modrić „pomeo“ je konkurenciju. Koliko je njegova pobjeda bila dominantna, govori podatak da je osvojio 200 od moguća 224 glasa. U konkurenciji su još bili Andrej Kramarić (9 glasova), Ivan Rakitić (8) i Bruno Petković (7). Za najboljeg igrača 1. HNL izabran je Bruno Petković, za najboljeg trenera 1. HNL bivši Dinamov strateg Nenad Bjelica, za najboljeg mladog igrača (U-21) Luka Ivanušec, za najboljeg vratara Hrvatske Dominik Livaković, a za najbolji travnjak nagradu je dobila riječka utvrda Rujevica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *