Iz Rome u Šibenik: Silvio Anočić spreman za debi u 1. HNL

Još je samo devet dana ostalo do početka jubilarne 30. sezone 1. HNL. Na Šubićevcu se pripremaju za povratak u elitno društvo hrvatskog nogometa, prvi put nakon osam godina. Nakon što je Šibenik uvjerljivo osvojio skraćenu sezonu 2. HNL, imavši na kontu osam bodova više od Croatije iz Zmijavaca i Orijenta, nastojat će osigurati prvoligaški status i u sezoni 2021./22. Najčešće je ostanak u ligi glavni cilj pridošlicama iz Druge lige, a tako je i sada. Za to su neophodna pojačanja, a klub sa Šubićevca doveo je u svoje redove poznato ime hrvatskog nogometa, 22-godišnjeg Silvija Anočića.

Igrao s Tottijem, Salahom,…

Anočić je već kao kadet Osijeka stigao u Romu 2014. godine. Tri godine bio je dijelom omladinske škole Rome, nakon čega je promoviran u prvu momčad. Nakon turbulentnog razdoblja u talijanskom klubu, Slavonac Silvio vratio se u svoju Slavoniju, točnije, vinkovačku Cibaliju. Za vrijeme boravka u glavnom gradu Italije, trenirao je i igrao s brojnim nogometnim zvijezdama, kao što su Francesco Totti, Miralem Pjanić, Mohamed Salah, Edin Džeko,… S juniorima Rome osvojio je sve talijanske trofeje: prvenstvo, kup i superkup.

„Korona me usmjerila prema Šibeniku“

Za Sportske novosti dao je intervju, a ovako komentira kako je došao do Šibenika: „Nakon oporavka od ozljede, koja me udaljila od nogometa 2,5 godine, želio sam se vratiti u Hrvatsku. Mogao sam ostati u Italiji, ali želio sam biti blizu kuće, blizu doktora i odabrao sam Vinkovce. Cibalia je tada imala ambiciozne planove, trebalo je doći do prodaje kluba i ja sam sebe vidio u tom projektu. Nažalost, to se nije ostvarilo. Odigrao sam petnaestak utakmica za Cibaliju. Korona je sve zaustavila i menadžer mi je preporučio dolazak u Šibenik.“ Imao je veliku čast u Romi zaigrati s Tottijem koji mu je, itekako, ostao u sjećanju: „Igrali smo međusobno neku pripremnu utakmicu i ja sam dao jednu dijagonalu Tottiju. Potom sam otišao na drugu stranu, a Totti mi je želio uputiti centaršut. Lopta mu je otišla preko kopačke, daleko od mene, a on mi je podigao visoko ruku. Čovjek mi se ispričava… Za ne vjerovati. Ali, to samo govori o kakvom se igraču, čovjeku radi…“

Anočić bi trebao biti veliko pojačanje za Šibenik kojemu bi trebao pomoći u ostvarivanju primarnog cilja: ostanka u Prvoj ligi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *