Hajduku narasli apetiti: ne daju Čolinu za manje od šest milijuna eura

Hajduku su nužna pojačanja za nadolazeću sezonu koja samo što nije počela, no mora doći i do prodaje ako se žele preživjeti ova teška vremena. Posljednjih dana u škotskim medijima šuška se o mogućem prelasku Hajdukovog Davida Čoline u redove najboljeg škotskog kluba, Celtica. Škoti namjeravaju Splićanima isplatiti maksimalno tri milijuna eura za usluge 20-godišnjeg Čoline, međutim, Hajduk traži duplo više.

Kod Tudora se izgubio

Bivši Dinamovac nije se najbolje snašao kod Igora Tudora i njegove formacije 3-5-2, a uzevši u obzir da je David lijevi bočni, njegova se uloga u takvoj formaciji mijenja. Na posljednjem derbiju protiv Dinama na Maksimiru, koji je Hajduk dobio 3-2, Tudor je posložio svoju momčad s četiri obrambena igrača, a Čolina je tu utakmicu bio jedan od najboljih pojedinaca. Očito je da najbolje igre može pružiti jedino na poziciji klasičnog lijevog beka.

Moguća zamjena za Taylora

I da kojim slučajem Čolina ode u redove škotskog velikana, osvajača škotskog prvenstva devet uzastopnih puta, morao bi se, itekako, nametnuti treneru Neilu Lennonu, jer Celtic u svojem kadru ima dva solidna lijeva beka, od kojih valja izdvojiti Grega Taylora. Taylor je prošlo ljeto stigao iz Kilmarnocka, a sjajnim igrama u škotskom prvaku uspio se nametnuti škotskom izborniku, Steveu Clarku. Prošle godine je debitirao za Škotsku i upisao tri nastupa. Drugi igrač je njegova zamjena, Belgijac Boli Bolingoli-Mbombo, koji ne pruža takve predstave kao Taylor. Bolingoli je više poznatiji po tome da je bratić Romelua i Jordana Lukakua, nego po svojim igrama. Otkad je u Celticu, a stigao je također prošlo ljeto, pokazao je premalo za igrača takve kvalitete. Doveden je iz bečkog Rapida za malo više od 3,3 milijuna eura. Postoje glasine da su za Taylora zainteresirani neki engleski klubovi, a ako je to istina, Celtic bi za Čolinu mogao izdvojiti i nešto više od tri milijuna eura. Ali teško da će šest. Šest milijuna je previše za tako mladog dečka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *