Hajdukova borba za juniore se nastavlja: slijedi žalba UEFA-i i Sportskom sudu

Na Poljudu ne odustaju od borbe za svoje juniore koji su doživjeli veliku nepravdu postavši žrtva politike HNS-a. Naime, odlučeno je da prvakom juniorske 1. HNL za sezonu 2019./20. postane zagrebački Dinamo, unatoč tome što su „Plavi“ skraćenu sezonu završili na drugom mjestu s dva boda manje od Hajduka, ali i utakmicom manje. Umjesto da se, u najmanju ruku, odigra zaostala utakmica Dinama, a protivnici su trebali biti juniori Dugopolja na svome terenu, naslov prvaka je za zelenim stolom dodijeljen zagrebačkim dečkima zbog boljeg koeficijenta. Samim time, Dinamo je osigurao plasman u juniorsku Ligu prvaka.

Stvaranje iskustva neophodno za seniorski nogomet

Jasno je kako se bitka splitske momčadi nastavlja i dalje. Ne želi se dopustiti bez borbe Dinamovim juniorima odlazak u najprestižnije klupsko natjecanje, a Hajdukovim juniorima bi ovo bila savršena prilika da odmjere snage protiv nekih od najjačih europskih momčadi, što bi pridonijelo stvaranju iskustva koje je neophodno za seniorski nogomet. Slijedeći korak Hajduka je UEFA, no i Sportski arbitražni sud u Lausannei koji je nedavno presudio u korist Manchester Cityja. Međutim, engleski klub i splitski klub dva su različita svijeta.

Bez ishitrene odluke

Posljednjih dana aktualna je priča o mogućem bojkotiranju juniorske 1. HNL od strane „Bijelih“, a na Poljudu još nisu dali konkretan odgovor. Pitanje je koliko uopće ima smisla takav radikalan potez. S jedne strane, jasna je poruka Hajdukovog vodstva: ne žele se natjecati u neregularnom natjecanju koje ide na ruku vječitom rivalu. S druge strane, neigranje najjače juniorske lige jako bi naštetilo Hajdukovim juniorima, koji odlaskom u seniorske vode ne bi imali jake utakmice u nogama. Trio Kepčija – Primorac – Stanić još moraju dobrano razmisliti da ne bi donijeli nekakvu ishitrenu odluku koja može samo naštetiti splitskom klubu.

Poredak vrha nedovršene juniorske 1. HNL

1.  Hajduk    17   13   3   1   +37   42

2.  Dinamo   16   13   1   2   +26   40

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *