Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Splitsko-dalmatinska

Bolski karnevalski dani

Veljača je poznata kao mjesec karnevala, a ovaj bolski nestrpljivo očekuju dječji, ali i odrasli ljubitelji maškaranja. Naime, neki nose maske svaki dan, a neki samo na karneval ili po bolski “karnavol”.

Karnevalski šušur započinje dječjim “karnavolom” u nedjelju, 16. veljače, uz veliki angažman škole i vrtića. Maškare malih nogu okupit će se oko 13.30 na Studencu, a dječja zabava počinje u 14 h u Elaphusi. Uz odličnu glazbu Marina Estrade svoje plesne vratolomije pokazat će polaznici bračke plesne škole Montuno, uz budno oko trenera Stipe i Mare.

Centar za kulturu Bol i Taverna u subotu, 22. veljače, organiziraju u Taverni Maskenbal s glazbom uživo i nagradama.

Glavnog karnevalskog dana, 25. veljače, u Bolu se očekuju stotine veselih maškara, grupa i pojedinaca, okupljenih u neformalnu Družbu Jure Karnavola. Već danima samostalno izrađuju prekrasne maske i jedva čekaju zafrkanciju i dobru zabavu. Osmišljavaju se dosjetke i čeka tastamenat da se čuje “ko je šta kriv”.

Maškarana povorka kreće točno u podne od pumpe šetnjom po Bolu. Tastamenat se čita u na Studencu kad povorka stigne, a prije njega predstavljaju se karnevalske skupine i pojedinci. Kad svi čuju za što su “krivi”, na Pumpareli se ispraća i pali Jure Karnavol.

Zamaškarana plesna zabava nastavlja se uz pašticadu u Domu kulture, uz svirku B-banda.

No, to nije sve!

Od 22 sata u Taverni Centar za kulturu Bol i Taverna organiziraju karnevalski Afterparty za one koji žele još malo čarolije i maškaranog ludiranja.

Izvor fotografije:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Šibensko-kninska

Počinje pakleni listopad za Narančaste...

Splitsko-dalmatinska

Pronaći igrače za tri pozicije: desnog bočnog, srednjeg veznog i napadača, ključna je zadaća vodstva Hajduka prije početka nove sezone. Zasad se čini da...