Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Dubrovačko-neretvanska

Ruski nacionalni avioprijevoznik nakon sedam godina vratio let Moskva – Zagreb

Zrakoplovi ruskog nacionalnog avioprijevoznika, Aeroflota, od početka lipnja ponovno svakodnevno povezuju Moskvu i Dubrovnik direktnim letom (u oba smjera), koji je ukinut prije sedam godina. Navedena linija prometovat će svakodnevno do 30. rujna, a izmjenjivat će se zrakoplovi Airbus A320, kapaciteta 140 sjedala, i Airbus A321, kapaciteta 183 sjedala. 

Nakon što turisti slete u Dubrovnik, u tamošnjoj ih zračnoj luci očekuje i 1. lipnja otvoreni COVID punkt na kojem je – svima koji to trebaju – omogućeno brzo antigensko i PCR testiranje po komercijalnoj cijeni. Istog je dana otvoren i najmoderniji terminal za poslovnu avijaciju u Hrvatskoj. On nudi raznovrsne sadržaje, od kontrole putovnica i carine do cateringa i VIP salona, kao što i dolikuje gradu koji u tolikoj mjeri posjećuje elita.

Inače, Hrvatska se od 10. lipnja nalazi na ruskom popisu epidemiološki sigurnih zemalja, što znači da je ruska vlada smatra sigurnom destinacijom za putovanje svojih građana. Trenutačno su Rusija i Hrvatska povezane s oko 130 letova mjesečno, barem tijekom ljetnih mjeseci. Zahvaljujući novim epidemiološkim preporukama, moguće je pak pokretanje dodatnih čarter linija. Uz to, Hrvatska ponovno izdaje turističke vize ruskim državljanima, koji su i prethodnih godina pokazali velik interes za odmorom u Hrvatskoj. 

Prema podacima iz sustava eVisitor, do lipnja ove godine gosti iz Rusije ostvarili su oko 30 000 noćenja, što je porast od 48 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. U dubrovačko-neretvanskoj županiji su, u istom razdoblju, zabilježeni posjeti nešto manje od 50 000 turista, od čega je gotovo polovica njih grad posjetila u svibnju. Iako su svi gosti (a najviše ih je iz SAD-a) dočekani širom otvorenih ruku, moramo istaknuti da je poznato da se na Jadranu među najdraže turiste ubrajaju upravo oni koji dolaze iz Rusije – jer oni ulaze u kategoriju gostiju s najvišim prosječnim dnevnim izdacima. Točnije, dnevno troše preko 120 eura, od čega profitira turizam, ali i gospodarstvo. Ne čudi stoga što su Rusi i posjetitelji koje izuzetno privlači bogata ponuda vila u Dubrovniku, iako tu ne zaostaju ni građani drugih zemalja koji traže svoju dozu luksuza tijekom odmora.

„Potencijal ruskog tržišta je iznimno velik i stoga intenzivno radimo na promociji Hrvatske kao idealne zemlje za odmor ruskih turista i odličnog partnera za rusku turističku industriju. U nadolazećem razdoblju želimo značajno povećati broj ruskih turista u Hrvatskoj tijekom cijele godine“, poručila je ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac.

Uz navedenu liniju za Dubrovnik, Aeroflot uvodi i svakodnevne letove iz Moskve za Pulu i Split, uz liniju za Zagreb, koja će prometovati tri puta tjedno. Isto tako, kompanija S7 najavila je letove iz Moskve za Pulu i Dubrovnik, no još se očekuju detalji vezani za te rute.

Za to vrijeme, Dubrovčani, TZ grada Dubrovnika i brojni ljubitelji tog hrvatskog bisera zajednički pripremaju i provode niz aktivnosti koje Dubrovnik i dalje pozicioniraju kao vrhunsko turističko odredište u ovim izazovnim vremenima. Srećom, epidemiološke mjere i visoka procijepljenost – pogotovo među turističkim radnicima – uz dolazak toplijeg vremena, trebale bi ići u korist turističke sezone diljem Hrvatske, pa tako i u Dubrovniku.

Izvor fotografije:

  • Ruski nacionalni avioprijevoznik nakon sedam godina vratio let Moskva Zagreb: Pixabay
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Prethodnih dana na društvenim mrežama se proširila vijest da ako se javite na ovaj broj, vrlo je vjerojatno da ćete ostati bez novca. Brojni...

Događanja

Pogoditi dobitne brojeve lutrije san je svakog igrača Eurojackpota. Budući da se lutrija u potpunosti temelji na sreći, nije tako lako napraviti pravi izbor....

Šibensko-kninska

Počinje pakleni listopad za Narančaste...

Splitsko-dalmatinska

Pronaći igrače za tri pozicije: desnog bočnog, srednjeg veznog i napadača, ključna je zadaća vodstva Hajduka prije početka nove sezone. Zasad se čini da...