Bon Jovi – podrška u vrijeme pandemije i novi studijski album

Bon Jovi, američki kultni bend čiji je frontmen i tvorac imena Jon Bon Jovi, spreman je oduševiti svoje obožavatelje 15. studijskim albumom koji nosi naziv “Bon Jovi: 2020“, prenosi tntradio.ba

Potpuno nova ploča zapravo je nastavak njihovog albuma iz 2016. godine koji se zvao “Ova kuća nije na prodaju“. Novi projekt svjetlo dana trebao je ugledati još u svibnju 2020. godine, ali je odgođen zbog globalne pandemije.

Na službenom Twitter profilu benda, još prije službenog izlaska albuma u javnost, otkriveno je da su dvije nove pjesme ‘Do What You Can’ i ‘American Reckoning’ dodane na popis pjesama, dok njihove prethodne dvije pjesme s liste, ‘Luv Can’ i ‘Shine’ više nisu dio nove ploče.

Zamisao i koncept albuma “2020“

Kada je riječ o naslovu ‘Bon Jovi: 2020’, frontmen benda Jon Bon Jovi albumu je dao upravo taj naslov jer je imao jasnu viziju nakon albuma ‘Ova kuća nije na prodaju’ (2016) koja se bavila osobnim pitanjima i problemima, dok je drugi razlog zašto je odabrao baš to ime jer je 2020. američka izborna godina. Sama naslovna strana omota albuma oslikava Jon Bon Jovia u crno-bijeloj tehnici s glavom nagnutom naprijed, dok mu se na odrazu u sunčanim naočalama može vidjeti američka zastava. Zanimljivo je da je ovo prva naslovnica albuma, od njihovog debitantskog albuma iz 1984., na kojoj je Jon Bon Jovi predstavljen bez članova svog benda.

Kako je tekao proces stvaranja

Snimanje albuma započelo je u subotu, 9. ožujka 2019. u Ocean Way Recording studiju u Nashvilleu. Tijekom perioda od 11 dana u Nashvilleu, bend je snimio podlogu za čak 23 pjesme, od kojih je Jon Bon Jovi odabrao svojih omiljenih 10 i za te pjesme bend je snimio i vokale, gitaru, klavir, klavijature i udaraljke, kao i prateće vokale koje su pjevali svi članovi benda. Cijeli je album osmišljen kao jedinstvena cjelina, do detalja razrađena i svaka pjesma nosi posebnu priču svog nastanka uz posebnu svrhu.

Pjesma “Story of Love” govori o obitelji i roditeljstvu Jona Bon Jovija, dok je numera “Lower the Flag” nadahnuta pucnjavom u Daytonu 2019. godine kad je Bon Jovi počeo pisati, a prvi nacrt pjesme nastao je u samo dva naredna dana. “Blood in the Water” pjeva o migrantima i borbama s kojima se svakodnevno suočavaju. “Unbroken” Jon Bon Jovi je napisao za film “To be of service”, objavljen 2019. godine, a pjesma govori o vojnicima koji imaju PTSP i pisana je iz njihove točke gledišta. Pjesma je osmišljena u svrhu odavanja počasti američkim veteranima i njihovoj službi, ali istovremeno govori i o stvarnosti njihovog svakodnevnog života i borbama kroz koje prolaze. Sama pjesma bila je prvi objavljeni singl uz video spot. Bend i Island Records donirat će 100 posto neto dobiti od preuzimanja singla fondaciji Patriotic Service Dog Foundation. Ubojstvo Georgea Floyda nadahnulo ga je da napiše “American Reckoning,”, a pandemija koja je uslijedila dala je priliku da napiše “Do what you can”.

„Do what you can“

Posebna priča vezana je za ovaj singl s novog albuma grupe Bon Jovi, obzirom da je nastala u vrijeme pandemije. Ono što je čini posebnom, činjenica je da je u njenom pisanju sudjelovala armija obožavatelja ovog američkog benda, nakon što je frontmen Jon Bon Jovi na svom Instagram profilu pozvao sve svoje pratitelje na sudjelovanje kako bi ih glazba spojila i olakšala događanja i životne promjene koje su se u tom periodu događale svuda u svijetu. Bon Jovi je na svom Twitteru rekao kako je uz pomoć društvenih mreža primio tisuće poruka i izvedbi strofa na temu “Do what you can”, a neke od njih je i sam probno otpjevao i objavio uz imena njihovih autora. Pjesma je na kraju nastala iz priča i ispovijesti kroz što su ljudi prolazili za vrijeme pandemije.

Izvor fotografije:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *