PLUS Dalmacija

Župan Boban tvrdi da izjave Marka Bekavca nemaju nikakve veze s njim: Opovrgavam navode da je on moj savjetnik

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban ogradio se od  izjava bivšeg načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave i djelatnika u sjedištu te županije Marka Bekavca, koji je optužio ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniela Markića da ne vlada sustavom “jer mu miševi kolo vode” te ustvrdio da ga ucjenjuju Milijan Brkić i Tomislav Karamarko.

Što se tiče njegovih izjava o stanju u obavještajnoj službi i određenih radnji, ističem da sam o svemu obaviješten iz medija i naravno da se kao župan ograđujem od takvih izjava jer o tome nemam saznanja – navodi u pisanoj izjavi župan Boban koji je istaknuo kako nije za to da djelatnici županije javno komentiraju rad državnih tijela.

Napominjem da je press konferencija dotičnog djelatnika organizirana izvan prostora županije i u slobodno vrijeme i nema nikakve veze sa županijom ni sa mnom osobno – rekao je župan Boban. Također je rekao kako je Bekavac konferenciju za novinare organizirao samovoljno i bez znanja nadređenih. Boban je opovrgnuo i medijske navode da je Bekavac njegov savjetnik.

Točno je da Bekavac radi na radnom mjestu savjetnika za nacionalne manjine i sigurnost u upravnom odijelu za zajedničke poslove Splitsko-dalmatinske županije. Pri tom pod sigurnost mislimo na sigurnost u prometu i sigurnost djelatnika na radu. To su poslovi koje dotični djelatnik obavlja – objasnio je župan Boban.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */