Dalmacija

Župan Boban obilježio početak školske godine svečanim otvaranjem škole u Krušvaru

Foto: SDŽ

Učenici Područne škole Krušvar Osnovne škole Ante Starčevića u Dicmu, novu školsku godinu započeli su u obnovljenoj školskoj zgradi. Radovi vrijedni dva milijuna kuna počeli su krajem prošle godine, a derutna zgrada je obnovljena sredstvima Splitsko-dalmatinske županije, pa je školu danas prigodno otvorio župan Blaženko Boban koji je usput svim učenicima u županiji zaželio uspješnu školsku godinu.

Županijski pročelnik za društvene djelatnosti Tomislav Đonlić pridružio se čestitkama župana Bobana.

– Mi kao osnivač 64 osnovne škole i preko 100 područnih škola vodimo računa o svim ustanovama odgojno-obrazovnim u kojima se naša djeca obrazuju. Tako i ovdje u područnoj školi u Krušvaru. Škola je bila u jako lošem stanju i odlučili smo je obnoviti za 23 djece. Želimo da i oni imaju uvjete kao i ostala djeca našoj županiji , to je naša uloga i cilj. S tim ciljem odlučili smo uložiti sredstva ovdje, uloženo je nešto više od 2 milijuna kuna, sada djeca imaju uvjete sukladne pedagoškim standardima – istaknuo je pročelnik Đonlić.

Ravnateljica OŠ Ante Starčevića, Dajana Maretić je kazala kako je dosta vremeno trebalo provesti i u pisanju i u molbama da bi se sve posložilo i ispalo kako treba.

– Učenici su prije samo godinu dana izmješteni iz ove škole zbog opasnosti boravka u njoj. Zahvaljujuči Splitsko-dalmatinskoj županiji prepoznata je važnost ove škole. Obilazila sam i tražila pomoć u ime učenika i u ime ove djece, mjesta i same škole. Od vrata do vrata, institucije do institucije – kazala je ravnateljica.

Vrijednost radova je oko 2 milijuna kuna, a tu su uključeni izgradnja novog, zapadnog dijela zgrade, temeljita adaptacija istočnog dijela i opremanje unutarnjeg prostora. Sama površina objekta područne škole ‘Ante Starčević’ Dicmo u Krušvaru je 321,98 m2 i projektom je obuhvaćena energetska obnova cijele zgrade, zamjena krovišta, toplinsko izoliranje vanjskih zidova i ostalo.

Energetska obnova uključuje i toplinsku izolaciju vanjskih zidova, izvedbu fasade na cijeloj zgradi, uključujući i istočno postojeće krilo, te zamjenu vanjske stolarije. U prizemlju zgrade su dvije učionice sa spremištem. U sjevernom dijelu zgrade uređene su sanitarije sa spremištem za zaposlenike škole.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */