Split Život & Kultura

Župa “Marija Pomoćnica Kršćana” koncertom duhovne glazbe obilježava 50 godina dolaska salezijanaca u Split

Župa  Marija Pomoćnica Kršćana-Kman ove godine obilježava 50 godina dolaska salezijanaca u Split te tim povodom organizira koncert duhovne glazbe “Spomen na Antu Radana” na kojem će nastupiti šest generacija VIS-a Glorija i VIS Papa band iz Solina. Koncert će se održati u Omladinskom centru “Ivan Pavao II” na Kmanu dana 29.siječnja ove godine s početkom u 20h.

Grupa Glorija je osnovana 1989 godine u Crkvi Marije pomoćnice na Kmanu , nakon što je par godina svirala na omladinskoj misi .Samo osnivanje grupe bilo je spontano te usprkos teškim vremenima a u kojem je bilo i ratnih zbivanja grupa se održala i dan danas .

Idejni začetnik je bio Ante Radan rođen je u Splitu 13.04.1970. godine koji je od malena pokazivao veliku ljubav prema glazbi, a posebno prema pjesmi i stoga je i veliki broj anegdota iz njegovog života baš vezan za glazbu.

– Ante je volio sve ljude, bez iznimke. Mnoge je naučio svirati i prenio im ljubav prema glazbi a najviše svojoj nećakinji Marijeti za koju je imao strpljenja i beskrajnu ljubav. Zajedno su svirali, smijali se i uživali u zajedničkim trenutcima. Oni koji su ga upoznali pamtiti će ga po molitvi, jednostavnosti, smijehu, pjesmi i druženju sa „baluna“. Životom je svjedočio ono u što je vjerovao, a to je da je njegov život u „Božjoj ruci“ točno kao i u pjesmi „Pokaži mi put“. Vjerovao je da ga Isus i Marija vode u „mirnu luku spasa“, tamo gdje će naći mir u kojem, duboko i istinski vjerujem, vječno živi sada. Kako je započeo život tako ga je i završio – zapjevao je zadnju pjesmu i otišao na vječni počinak – ističe gđa. Marija Zrnić za DalmacijaPlus.hr.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */