Ljepota

Znate li kako se pravilno koristi korektor za lice?

Korektor doslovno znači nešto što ispravlja nedostatke na licu i tijelu. Korektori su oduvijek imali važnu ulogu u šminkanju, a posebno za pripremu lica za fotografiranje, film, TV nastup ili sl.

Oblik svoga lica ne možete promijeniti, ali možete eksperimentirati s bojom korektora kako biste istaknuli ono najljepše na svome licu, a prekrili nedostatke.

Kako koristiti korektor?

Korektori se razlikuju po boji i teksturi. Dolaze u tekućem stanju, kremama, prahu ili štikovima, ali ispod ćemo navesti njihovo korištenje prema bojama.

Na slici iznad vidjet ćete osnovna pravila nanošenja korektora u bojama, naravno da nećete sve boje upotrijebiti istovremeno i tim intenzitetom, ali vam slika može poslužiti kao okvir unutar kojeg ćete otkriti kako korektorom naglasiti svoju ljepotu.

Korektor za tamne podočnjake

Dobar korektor za podočnjake ima u sebi žutu bazu. Žuta boja korektora neutralizira plavu boju podočnjaka.

Korektor za prekrivanje tetovaža

Pod pretpostavkom da se radi o plavoj tetovaži koristite žuti korektor. Također, izaberite onaj vodootporni i vrlo postojan, kako vam ne bi ostavljao tragove na odjeći.

Tamne staračke mrlje

Za tamne staračke mrlje najbolji izbor je žuti korektor.

Modrice

Žute modrice možete prekriti s korektorom roze nijanse, a crvenije modrice sa zelenim korektorom.

Akne i crvene mrlje

Za ove probleme koristite zeleni korektor, ali pripazite da nanesete preko korektora dovoljno kvalitetan puder kako se zelena ne bi vidjela, a koji neće ukloniti zelenu boju s lica.

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */