Zanimljivosti

ZNANSTVENICI UPOZORAVAJU // Ova 3 događaja bi mogla uništiti Zemlju

Foto: YouTube/Screenshot

Planet Zemlja od samog nastanka ima sposobnost održavanja života. No, povijest je pokazala da to ne traje zauvijek. Ledena doba, velike suše i druge prirodne pojave već su u nekoliko navrata znali istrijebiti različite životinjske vrste.

Tako znanstvenici predviđaju da će Zemlja u jednom trenutku prestati postojati, a dobra vijest je da se to neće dogoditi u idućih nekoliko milijardi godina. Dakle, mi smo sigurni. Međutim, jedan od ova tri razloga bi mogao da bude ključan u uništavanju Zemlje i života na njoj.

Crna rupa

Zemlja bi mogla da prođe preblizu crnoj rupi. Čak i kada bi je promašila, crna rupa bi mogla da prođe toliko blizu da Zemlju izbaci iz Sunčevog sistema ili da je čak približi previše Suncu.

Gama zračenje

Ove snažne eksplozije nastaju kada dođe do urušavanja zvijezde. U slučaju da nas zahvati takav prasak, on bi uništio Zemljin ozonski omotač i prouzrokovao globalno hlađenje. Upravo ova pojava je možda utjecala na prvo masovno izumiranje na Zemlji, smatraju znanstvenici, prenosi Business Insider.

Tamna energija

Prema teorijama nekih znanstvenika, misteriozna sila nazvana “tamna energija” sve brže i brže širi svemir. Ako se to ubrzanje nastavi, za 22 milijarde godina sila koja drži atome mogla bi se raspasti. To ne bi značilo samo kraj Zemlje, već i čitavog univerzuma.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */