PLUS Dalmacija

Zbog pucnjave u Kaštelima uhićeno pet osoba

foto: ilustracija

Splitska policija uhitila je pet osoba zbog pokušaja ubojstva Kaštelanina Joze Čabraje, piše Dalmatinski portal.

Podsjetimo, 28-godišnji Čabraja propucan je u utorak u Kaštel Sućurcu. Pogođen je u ruku, bedro i lopaticu. Sam se odvezao do ambulante hitne pomoći u Kaštelima i pozvao policiju.

Čabraja je i nedavno došao na hitnu pomoć zbog prostrjelne rane iz vatrenog oružja.

Slučaj je preuzeo USKOK zbog sumnje na udruživanje u zločinačku organizaciju. Danas bi trebali biti pretraženi stanovi, kuće i vozila osumnjičenih, a očekuje se i njihovo privođenje na ispitivanje u USKOK.

Stari policijski znanac

Policija sumnja da je naručitelj napada na Čabraju Kaštelanin koji je bio u društvu 20-godišnjeg Marina Matijaša kada ga je Čabraja ubio.

Čabraja je ustrijelio Matijaša koncem lipnja 2014. godine. Skrivao se nekoliko dana, a onda se predao. Iz zatvora Bilice pušten je u prosincu 2017., nakon što je iza rešetaka proveo tri i pol godine.

Brani se da je pucao bez namjere da pogodi Matijaša. Čabraja i Matijaš pripadali su suprotstavljenim skupinama. Te večeri je trebalo doći do obračuna, a Čabraja je zapucao nakon što je na njegov automobil bačen čekić.

Čabraja je koncem 2015. godine osuđen na 13 godina zatvora, no presuda suca Slavka Lozine pala je zbog bitne povrede. U činjeničnom opisu stoji da je Čabraja ispalio hitac prema Matijašu svjestan da ga može usmrtiti, dok je u obrazloženju Lozina napisao da je djelo počinio s neizravnom namjerom pucajući u skupinu mladića svjestan da nekoga od njih može lišiti života. Lozina je zapravo presudu za ubojstvo objasnio općeopasnom radnjom, za što se zalagala obrana.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */