PLUS Hrvatska

ZAVRŠENO SUĐENJE DRAGANU VASILJKOVIĆU // Odvjetnik Kapetana Dragana tvrdi da je postupak nezakonit

U utorak će na Županijskom sudu u Splitu biti objavljena presuda Draganu Vasiljkoviću znanom pod ratnim imenom Kapetan Dragan, a za zločine protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva počinjene od sredine 1991. do početka 1993. godine.

Završnim govorima predstavnika optužbe, Dragana Vasiljkovića i njegova odvjetnika Tomislava Filakovića na splitskom je sudu, nakon godinu dana i ispitivanja 60 svjedoka, završen dokazni postupak protiv Vasiljkovića.

Vasiljkovićev odvjetnik u završnoj riječi naglasio je da je kazneni postupak od samog početka bio nezakonit.

U vrijeme inkriminiranih djela, kazao je Filaković, na snazi je bio Krivični zakon SFRJ.

“Sudovi u RH, pa i ovaj sud za kaznena djela počinjena u tom vremenu, presude su donosili primjenom tog zakona, zašto to onda nije bio slučaj i u ovom predmetu protiv mog klijenta”, upitao je Filaković.

S druge strane, županijsko državno odvjetništvo u Splitu smatra da su tijekom postupka uspjeli u potpunosti dokazati krivnju optuženog na osnovu dokumenata i iskaza svjedoka. Svjedoci su, smatra ŽDO, do kraja bili konzistentni jer su tijekom sudske rasprave govorili isto što i u vrijeme istrage, a način na koji su opisali Vasiljkovića, kažu, upravo odgovara njegovu izgledu prikazanom na snimkama.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */