PLUS Split

Završena javna rasprava o nacrtu Masterplan studije urbane revitalizacije Istočne obale i Kopilice

U petak, 19. travnja, nakon punih mjesec dana, završena je javna rasprava o nacrtu Masterplan studije urbane revitalizacije Istočne obale i Kopilice.

Javna rasprava započela je 18. ožujka službenim predstavljanjem nacrta studije, nakon čega su u showroomu projekta austrijski konzultanti održali niz radionica sa svim dioničkim skupinama, od gradskih vijećnika i medija do vlasnika zemljišta i stanovnika, na kojima su ih detaljno upoznali sa prijedlogom revitalizacije ovih dvaju područja. Osim toga, organizirao je i šest događanja za širu javnost u sklopu kojih su predstavljene različite studije i projekti koji su bili podloga ili su na neki drugi način uzeti u obzir prilikom izrade nacrta Masterplana. Tako je Institut za razvoj i međunarodne odnose predstavio studiju Predviđanja budućih potreba u sektorima demografije, turizma i ekonomije Urbane aglomeracije Split s otocima SDŽ, Lučka uprava Split predstavila je projekt luke za teretne trajekte na Stinicama, a vlasnici zemljišta i studenti arhitekture sveučilišta u Bathu pokazali su svoje viđenje budućeg razvoja Kopilice odnosno Splita. Osim toga, arhitektica Miranda Veljačić održala je predavanje nazvano Urbanistička početnica, dok su svi zainteresirani pod mentorstvom Bojana Ivoševića imali priliku naučiti kako konstruktivno žugati. U radionicama i događanjima je tako ukupno sudjelovalo više od 400 građana, stručnjaka i ostalih dionika, a showroom na adresi Kopilica 5, u kojem su radionice i događanja održavani, Grad Split će i dalje koristiti za informiranje javnosti o projektu Split United, kao i za ostale urbanističke prezentacije te radionice povezane s izradom strategije razvoja grada.

Do kraja javne rasprave službenim su putem zaprimljena ukupno 22 komentara na predstavljeni nacrt Masterplan studije, koje će konzultanti uzeti u obzir prilikom izrade finalne verzije. Nakon što odgovore na pristigla pitanja i komentare konzultanti će, po potrebi, revidirati Masterplan odnosno unijeti izmjene u skladu s javnom raspravom, nakon čega će izraditi i poslovni model. Predstavljanje finalnog Masterplana s detaljnim poslovnim modelom predviđeno je za početak srpnja.

Grad Split zahvaljuje svim građanima, stručnoj javnosti i dionicima koji su se kroz posjet showroomu, sudjelovanje na radionicama i drugim događanjima te posebno kroz slanje svojih pitanja i komentara aktivno uključili u javnu raspravu, čime su pomogli da finalni Masterplan bude kvalitetno rješenje na korist svih.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */