Dalmacija

Zatvor muškarcu iz Muća kod kojeg je pronađena djevojčica

Istražni sudac Županijskog suda u Splitu je zbog nekoliko kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta odredio zatvor 44-godišnjaku iz Muća kod kojega je policija u petak predvečer pronašla 13-godišnju djevojčicu za kojom su roditelji i policija tragali puna četiri dana.

Zatvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je i drugi prijedlog odvjetništva, da mu se odredi zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odbijen jer 44-godišnjak do sada nije bio osuđivan, piše HRT.

Muškarac iz Muća (44) je priveden u petak nakon što je policija u njegovoj kući pronašla maloljetnicu koja je četiri dana prije odšetala iz apartmana u Tučepima gdje se zajedno s roditeljima, s kojima živi u Njemačkoj, nalazila na godišnjem odmoru. Za njom je potraga trajala četiri dana, a policija je na njezinu profilu društvene mreže pronašla dokaz po kojem je bilo vidljivo da se djevojčica prethodno dopisivala s 44-godišnjakom.

Pronađena je u njegovoj kući, a kako je 44-godišnjak rekao policiji tijekom kriminalističkog istraživanja, djevojčicu je ukrcao u svoj automobil na Jadranskoj magistrali gdje je autostopirala. Navodno mu je rekla da je progone. Kazneno je prijavljen zbog kaznenih djela upoznavanja djece s pornografijom, mamljenja djece za zadovoljavanje spolnih potreba i spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina jer je djevojčicu pipao po tijelu.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */