Split Magazin

Zapaljena je 3. adventska svijeća na Gastroadventu

Foto: Facebook/Gastroadvent

Treću svijeću na gastroadventskom vijencu jučer su zapaliti novinari portala zajedno s gostima i predstavnicima turističkih zajednica grada i županije.

Treće druženje u znaku je splitskih voda i bijelog luka u splitskim adventskim receptima, sve kako bi se ukazalo na važnost njihove konzumacije u prevenciji i liječenju mnogih bolesti.

Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita kazala je kako je posebno ponosna što svi gradski muzeji i galerije imaju program za Zimski akvarel.

Ovo je prekrasna priča koja pokazuje da mi imamo što pokazati s domaćim proizvodima, s onim što imam,, a to je mediteranska prehrana koja je najbolja i najkvalitetnija na svijetu. Trebamo je promovirati – dodao je Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije.

Restoran ‘Perivoj’ je ovogodišnji partner Gastroadventa u Splitu, a njihov kuhar Braco Sanjin za goste je pripremio pljukance s bakalarom i raštikom, pšenicu s dimljenim kozicama i pedočama, fuže s kozicama, češnjakom i chilijem, gregadu i pašta fažol na brudet. Za slast na kraju posebno za ovu priliku potrudila se slastičarnica Dolcemania koja je pripremila autohtone dalmatinske torte (Splitsku, Kaštelansku, bračku Hrapoćušu, Imotsku, Skradinsku i Šoltansku tortu).

Uz jela restorana ‘Perivoj’ služena su i vina Rukatac Pilač (Vrgoračko vinogorje), Pošip Krolo (Dalmatinska zagora) Plavac Violić (Pelješac). Ova posebna autohtona vina uz ova jela spojili su stručnjaci Vino.like agencije koja se bavi vinskim edukacijama, konzaltingom i distribucijom vina kroz vinoteku Wine Box, s naglaskom na male vinare i autohtone vinske sorte Dalmacije.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */