PLUS Zdravlje U kužini

ZA VAS KUHA MIRO KATUŠIĆ // U Eco Garden stižu svježa gotova jela spremana od svježe dalmatinske ribe

Trgovina domaće spize i prirodne kozmetike Eco Garden od 26. veljače 2018. proširuje svoju, iovako već bogatu ponudu. U njihovom asortimanu svakodnevno će se moći pronaći posebno spremljena domaća jela sa svježom dalmatinskom ribom. Eco Garden suradnju je ostvario s Gastro ribarnicama Brač koje imaju dugogodišnju tradiciju u radu s ribom i jelima spremanim od najkvalitetnijih namirnica na tržištu.

Već u ponedjeljak 26. veljače svi zainteresirani moći će se uvjeriti u kvalitetu jela Gastro ribarnice Brač i to na besplatnoj promociji i degustaciji njihovih jela na adresi Eco Gardena od 11 sati. Za samu degustaciju glavni kuhar Gastro ribarnice Brač Miro Katušić pripremit će dalekoistočnu delikatesu sushi ali na poseban dalmatinski način. Uz razne vrste sushija posjetitelji će moći kušati domaći crni rižot rađen od domaće dalmatinske sipe te zapečenu tjesteninu s dalmatinskim kozicama i tikvicama. Stalni kupci jela Gastro ribarnice Brač obožavaju njihove zapečene tortilje pa će se i to, uz neka druga jela, naći na promociji koju će spremati vješte ruke jednog od naših najpoznatijih kuhara Miro Katušić.

– Ono što Gastro ribarnice Brač razlikuje od drugih je to što imamo varijabilni jelovnik, nemamo svaki dan ista jela, već naša ponuda ovisi o ulovu tog dana. Nikad ne radimo šablonski i za naša jela biramo samo najbolje komade ribe iz dnevnog ulova što našim kupcima nudi uvijek svježa jela spremana s posebnom pažnjom i ljubavlju prema svakoj namirnici – objašnjava Katušić i dodaje da nije samo riba njihov adut u spremanju jela.

– Svaka namirnica na našem jelovniku je pomno odabrana i iskontrolirana. Nikad nismo dopustili da loš proizvod dođe za stol naših kupaca. Kupujemo najskuplju i najkvalitetniju tjesteninu na tržištu, ne suhu kakvu možete pronaći u trgovinama već svježu jer je svježina i kvaliteta naš najveći adut. Ta tjestenina sadrži 30% jaja i durum brašno što je jako bitno. Durum je inače vrsta pšenice od koje se pravi najbolja tjestenina na svijetu. Posebno je selekcionirana vrsta, a od tzv. običnih sorata se odlikuje svojom veličinom, tvrdoćom i što je najvažnije većim sadržajem bjelančevina – priča nam Katušić i dodaje da na jednak način biraju i sve ostale namirnice, od riže, jaja, njoki…

– Što se tiče ribe, tu je posebna priča. Svaki dio ribe, od najmanje do najveće, iznimno poštujemo, dajemo joj posebnu pozornost, obrađujemo i pripremamo svaku na poseban i drugačiji način. Odnosimo se prema njoj s velikim poštovanjem jer smo svjesni njene blagodati i koristi. Tako svaku našu kozicu kroz ruke provuče naša vrijedna žena iz Dalmacije koja s ribom radi gotovo cijeli život. Sve se radi ručno i svakoj kozici, školjki i ribi dajemo jednako pažnju – kaže Katušić i dodaje da je posebno ponosan na njihove pljeskavice od jadranske ribe.

– Jadransku ribu od koče iz svježeg ulova obrade vrijedne i iskusne ruke naših žena, one je filetiraju, dodamo domaća jaja, prezlu, češnjak, svježe ubrani peršin i par tajnih dodataka. Sve to skupa pretvorimo u pljeskavice kojima su naši kupci oduševljeni – kaže nam Katušić uz napomenu da su jedini u Hrvatskoj koji pljeskavice od ribe rade na ovakav način.

Gastro ribarnica Brač je ponosni dobitnik internacionalne oznake koja vodi dobroj, kvalitetnoj hrani i piću. Znak CULINARY HERITAGE-KULINARSKA BAŠTINA, zaštitni je znak za regionalnu hranu i kulinarsku tradiciju. Članstvom u „Culinary Heritage”, dobiva se međunarodno priznata oznaka i jedinstven standard kvalitete. Od sada će se domaća kuhana jela spremana s posebnom pažnjom moći pronaći u Eco Gardenu i to svakodnevno. Jelovnik će ovisiti o ulovu toga dana, što će kupcima nuditi uvijek svježe i najkvalitetnije namirnice na tržištu. Eco Garden se nalazi u ulici Ljudevita Posavskog 14A, nasuprot Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Splitu, a za uvjeriti se u kvalitetu ovih jela najbolje da ih posjetite i sami otkrijete prednosti gotovih jela Gastro ribarnica Brač.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */