PLUS Hrvatska

Više od 20 tisuća ljudi pridružilo se udruzi Antikorupcija Mislava Kolakušića

Screenshot: HRT

20 000 članova i čak 5 000 volontera pridružilo se udruzi Antikorupcija koju je pokrenuo poznati sudac i borac protiv korupcije Mislav Kolakušić.

U nešto više od dva mjeseca udruga je okupila i brojne simpatizere diljem Republike Hrvatske i u hrvatskoj dijaspori pa broj članova i volontera iz dana u dan i dalje raste. Rezultat je to poziva koji je građanima 17. listopada uputio predsjednik udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić prilikom najave pokretanja organizirane borbe protiv korupcije na svim razinama. „Zahvaljujem svim građanima Republike Hrvatske koji su shvatili da jedino zajedničkim snagama i odlučnim suprotstavljanjem korupciji možemo graditi zajedničku budućnost. Republika Hrvatska desetljećima je sustavno uništavana i osiromašena, a korupcija se proširila na sve segmente društva i dovela nas do dna. To potvrđuju i statistički podatci koji govore da smo trenutačno među najsiromašnijima u Europskoj uniji. Upravo zbog toga iznimno je ohrabrujuća činjenica da smo u udruzi Antikorupcija u svega šezdesetak dana okupili 20 000 članova te 5 000 volontera. Osobno svima zahvaljujem i ponosan sam na njihovu spremnost i hrabrost da potaknu nužne promjene. Smatram da je ta brojka u Republici Hrvatskoj – u kojoj je posljednjih godina građansko društvo gotovo u cijelosti zanijemilo – sjajan rezultat. Bez aktivnih građana ne može doći do promjena, a ova potpora pokazuje da postoji kritična masa koja je spremna aktivno pridonijeti početku promjena i te se promjene upravo počinju događati“, istaknuo je predsjednik udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić koji je s članovima i aktivistima udruge tijekom posljednjih mjeseci obišao brojne hrvatske gradove među kojima i Vukovar, Osijek, Sisak, Slavonski Brod, Varaždin, Čakovec, Zagreb, Pulu, Rijeku, Zadar, Šibenik i Split. Pokrenuta je i kampanja na društvenim mrežama, a osobito je popularna grupa Građani za Mislava Kolakušića na Facebooku, koja je po rezultatima za petama profilu predsjednice Republike Hrvatske na toj društvenoj mreži.

„Udruzi Antikorupcija bila je potrebna pokretačka snaga i ona se, više od naših očekivanja, dogodila. Sada nam predstoji mobiliziranje svih građana i osvješćivanje da se korupcija, rak-rana hrvatskoga društva, mora jednom zauvijek neselektivno i pravedno iskorijeniti. U protivnom možemo našu državu ostaviti nekim drugima“, dodao je predsjednik udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić. Podsjetio je kako se u udruzi Antikorupcija počinje pružati pravna pomoć svima koji nadležnim institucijama žele prijaviti korupciju, a obrađuju se i podatci o korupcijskim djelima na svim razinama društva. „Želimo da kolektivnu neodgovornost zamijeni osobna odgovornost, a naš je konačni cilj država u kojoj lobiji neće pisati zakone koji omogućuju golemu zaradu pojedinaca na štetu svih građana te država s učinkovitim i brzim pravosuđem koje mora postati temelj za oporavak društva, odnosno za sveopći boljitak, rast plaća i mirovina te povratak naših građana u domovinu svojim obiteljima i prijateljima”, zaključio je Mislav Kolakušić.

Podrobnije podatke o radu, načinu pristupanja udruzi i drugim načinima uključivanja u projekt Hrvatska bez korupcije svi zainteresirani mogu potražiti na mrežnim stranicama www.antikorupcija.hr.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */