PLUS Split

Vijećnik MOST-a Bradarić-Šljujo predložio da srednjoškolci ne plaćaju pokaznu

Na sjednici gradskog vijeća grada Splita koja će se održati 16.travnja 2019.godine vijećnik MOST-a Ante Bradarić-Šljujo predložio je dopunu dnevnog reda sa točkom naziva Odluka o oslobađanju plaćanja mjesečne pokazne karte svih srednjoškolaca s prebivalištem na području grada Splita.

– Troškovi života u državi i Splitu svakodnevno se povećavaju. Obrazovanje treba biti dostupno. Svjesni činjenice da se troškovi kod obrazovanja srednjoškolaca višestruko povećavaju predlažemo besplatni mjesečni pokaz za sve srednjoškolce s prebivalištem na području Splita – predložio je Bradarić-Šljujo koji prijedlog smatra tek malim korakom u pomoći roditeljima koji na kupnju mjesečnih pokaznih karata po djetetu izdvajaju 130 kuna ili više ovisno o zoni.

– Odluka u slučaju prihvaćanja na sjednici gradskog vijeća stupila bi na snagu 1. siječnja 2020 godine kako bi se u proračunu grada Splita za 2020. godinu osigurala sredstva koja bi se subvencionirala tvrtki Promet Split, a to su sredstva koja su do sada uplaćivali srednjoškolci – zaključio je vijećnik MOST-a NL.

u gradu Splitu

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */