PLUS Hrvatska

Vijeće za provedbu programa prevencije kriminaliteta uputilo apel za javnost, shvatite ga ozbiljno

Vijeće za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području grada Splita uputilo je apel za javnost koji prenosimo u cijelosti…

Drage sugrađanke i sugrađani,

božićni i novogodišnji blagdani vrijeme su za radost i obiteljsko druženje, ali i prilika za odlaske na javna događanja u našem gradu. Odgovornost je cijele zajednice da ti dani proteku u miru, sigurnosti i veselju, s osmijehom na dječjim licima.

Prije svega roditelji, ali i rodbina i prijatelji trebali bi biti primjer djeci u slavlju i zabavi te ih svojim ponašanjem zaštititi od korištenja, a naročito nestručnog i nekontroliranog rukovanja pirotehničkim sredstvima.

Apeliramo da legalno kupljena pirotehnička sredstva uvijek koristite sukladno uputama, na otvorenim prostorima i van dometa drugih osoba, a naročito djece. Interes i dječju radoznalost nemojte podcijeniti niti nakon izvršenog aktiviranja pirotehničkih sredstava.

Da veselje ne zamijeni plač nemojte djeci darivati ono od čega bi mogla stradati. Ne samo da se nekontroliranim i neodgovornim korištenjem pirotehnike krši zakon, nego se sami dovodite u opasnost, ali i stvarate osjećaj uznemirenosti i straha kod naših starijih sugrađana i osoba sa zdravstvenim smetnjama.

Drage sugrađanke i sugrađani, budimo ustrajni u tome da naš grad činimo boljim i sigurnijim. Budimo primjer drugima da se za blagdane znamo i možemo veseliti i proveseliti bez pirotehnike, štiteći djecu, starije, bolesne i same sebe od nezgoda i nesreća.

Čestit Božić i na dobro vam došlo Novo lito. – Vijeće za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području grada Splita

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */