Život & Kultura Kultura

VELIKI KULTURNI PROJEKT // Vatromet opere u Trogiru

Opera Selecta je dokazano najveći kulturni projekt u gradu Trogiru koji je uvelike premašio lokalne okvire i postao projekt značajan za turizam lijepe naše.

Ugošćujući operne zvijezde sa najvećih svjetskih pozornica tijekom devet godina postojanja, dokazali su kako se entuzijazmom i minimalnim sredstvima može napraviti čudo u malom gradu.

Svakako ne treba zanemariti grad Trogir kao već prepoznatu turističku destinaciju sa kulom Kamerlengo koju je organizator prepoznao i koja je dobila svoj kulturni obol u svijetu kao vrhunska pozornica sa iznimnom prirodnom akustikom.

Svi dosadašnji izvođači oduševljeni su okruženjem za svoj nastup i usmenom predajom preporučuju svojim kolegama Trogir i Operu Selectu kao poželjno mjesto za izvođenje koncerata.

Organizator je i ove godine uložio maksimum napora da trogirska scena potvrdi svoje mjesto u najvažnijim opernim događanjima na otvorenom , na Mediteranu u 2017.g.

U razgovoru sa posjetiteljima impresije su veličanstvene i svi su puni riječi hvale, željno isčekujući jubilarnu desetu Operu Selectu gdje je organizator najavio potpuri svih dosadašnjih koncerata sa velikim iznenađenjem.

Ekaterina Shcherbachenko kao najljepši svjetski sopran proglašen od BBC-a 2009 godine obrglila je publiku prekrasnim izvedbama uz klavirsku pratnju vrhunskog pijanista, redovnog profesora na konzervatoriju Čajkovski Iakova Katsnelsona, a sve je publici dodatno približio naš doajen hrvatskog glumišta Joško Ševo svojim osebujnim nastupom.

Čestitke organizacijskom odboru u sastavu:  Natalija Vukelić,Petar Žuljević i Vinko Buble koji su pokazali i dokazali da se može sve što se hoće i da im je samo nebo granica. Dalmacija Plus vam donosi i video sa Opere Selecte:

IMG_4724

 

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */