PLUS Hrvatska

Velika promjena vremena, zima će pokazati svoje pravo lice

foto: ilustracija

Nakon gotovo proljetnih temperatura – zima će izgleda ipak pokazati svoje pravo lice. Gotovo proljetni ugođaj prošlih dana, i jednog od najtoplijih siječanja u povijesti mjerenja, ponegdje već do petka navečer, te osobito u subotu zamijenit će onaj pravi zimski, sa snijegom u većem dijelu unutrašnjosti, a uz buru i mjestimice na obali, javlja Zoran Vakula za HRT.

U Gorskome kotaru snijeg vjerojatno već prijepodne, pa ga navečer gdjegod može biti i više od 10 cm. Počet će padati i u Lici, a u noći na subotu, nošen jakom i olujnom burom, moguć je i ponegdje na sjevernom Jadranu. Prije toga puhat će podjednako jako jugo i južni vjetar, prolazno i jugozapadni, a nevolje prijete i od obilne kiše – tijekom petka često i uz više od 50 litara kiše po četvornome metru, gdjegod vjerojatno i bliže 100.

U Dalmaciji su obilniji pljuskovi i grmljavina vjerojatniji navečer i u noći na subotu, ali i tijekom dana bit će povremene mjestimične kiše. Uz jako i olujno jugo, more će biti većinom umjereno valovito i valovito, a temperatura od 10 do 15 °C. Na jugu Hrvatske podjednako toplo, valovito i vjetrovito, ne samo zbog juga nego i južnog vjetra, te još oblačnije i kišovitije nego na srednjem Jadranu.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */