PLUS Hrvatska

Većina građana smatra da je Plenković trebao prihvatiti ostavku Žalac

Premijer Andrej Plenković trebao je prihvatiti ostavku ministrice Gabrijele Žalac koja je sudjelovala u prometnoj nesreći s nevažećom vozačkom dozvolom u kojoj je ozlijeđena djevojčica, smatra većina ispitanika u anketi čiji su rezultati objavljeni večeras.

Da je Plenković morao prihvatiti ostavku, smatra 52 posto ispitanika, njih 39 posto misli suprotno, dok ih 9 posto ne zna, rezultati su istraživanja koje je provela agencija IPSOS za Dnevnik Nove TV.

Istodobno, ne mandat na raspolaganje, već neopoziva ostavka ministrice Žalac ono je što je ispravno za većinu ispitanika, točnije njih 55 posto.

Ipak, njih 38 posto misli suprotno, a 7 posto ne zna.

Zanimljivo, među biračima HDZ-a protiv neopozive ostavke je njih 50 posto, ali isto tako i visokih 37 posto misli da je ministrica trebala dati ostavku. Ne zna njih 12 posto.

Tko su političari koji su samoinicijativno ponudili ostavke?

Većina građana, njih 88 posto, ne može se sjetiti nijednog političara koji je samoinicijativno dao ostavku na svoju dužnost.

Slijedi Radimir Čačić, za kojeg 4 posto građana zna da je dao ostavku, tu je i Ana Stavljenić Rukavina za koju zna 3,6 posto, a ostavke Milana Bandića sjeća se 1,1 posto ispitanika, dok se ostavke koju premijer nije prihvatio, a dao ju je Damir Krstičević sjeća 1 posto ispitanika.

Zbog stanja u zdravstvu ostavku treba podnijeti ministar Kujundžić – to misli 64 posto birača, a protiv je 24 posto, dok ne zna njih 12 posto.

Zbog kraha sustava socijalne skrbi ostavku bi trebala dati i ministrica Murganić – misli to 57 posto ispitanika, njih 30 posto je protiv, a ne zna njih 13 posto.

Zbog svojih veza s Agrokorom, gdje je radio, ostavku treba dati Zdravko Marić – misli to 56 posto ispitanika, protiv je njih 32 posto, dok ne zna njih 12 posto.

Nakon bezuspješne kupovine aviona ostavku ministra Krstičevića zaziva 53 posto ispitanika, protivi joj se njih 38 posto, dok ne zna njih 9 posto.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */