PLUS Hrvatska Nogomet

VATRENI OSIGURALI STATUS NOSITELJA U ŽDRIJEBU: Ovako bi izgledala skupina smrti za Hrvatsku, prijete bivši svjetski prvak i Srbija

Screenshot: Facebook

Hrvatska je porazom od Engleske u Londonu (2-1) ispala iz elitnog ranga Uefine Lige nacija. Međutim, izabranici Zlatka Dalića uspjeli su zadržati status nositelja za nadolazeće kvalifikacije za Euro 2020.

Naime, samo 10 najboljih (od ukupno 12) reprezentacija u ligi A Lige nacija ostalo bi u prvoj jakosnoj skupini za ždrijeb, a Hrvatska je sa dva poraza, pobjedom i remijem bila u ozbiljnoj opasnosti da bude među dvije najlošije momčadi.

Međutim, sinoć je Njemačka u pet minuta prosula čistu pobjedu protiv Nizozemske, odigrala remi i spasila Vatrene, koji su sada sigurno 10. Današnja utakmica Portugala i Poljske odlučit će koja momčad će zajedno sa Islandom izgubiti status nositelja (Poljskoj je dovoljan remi, a u slučaju poraza Nijemci ostaju u prvoj jakosnoj skupini).

Ždrijeb 2. prosinca u Dublinu
Hrvatska je u prvoj jakosnoj skupini – sa Engleskom, Nizozemskom, Portugalom, Švicarskom (pobjednici skupina i sudionici Final four turnira na proljeće), te Belgijom, Francuskom, Španjolskom, Italijom te Njemačkom ili Poljskom.

Neki od težih protivnika iz druge jakosne skupine Vatrenima bi mogli biti Danci, Šveđani, Rusi i Poljaci/Nijemci dok se u trećoj ističe reprezentacija Srbije. Tako bi potencijalno najteža moguća skupina za Vatrene mogla biti – Hrvatska, Njemačka, Srbija, Grčka, Makedonija, Latvija.

Ždrijeb za EP održat će se 2. prosinca u Dublinu. U kvalifikacijama će sudjelovati 55 reprezentacija koje će biti podijeljene u deset skupina. Plasman na Euro izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */