PLUS Hrvatska

VAKULINA NOVA PROGNOZA: Od petka nadalje bit će iznadprosječno toplo, ali ne posvuda i suho

Zoran Vakula u najnovijoj vremenskoj prognozi koju je objavio navodi kako se vremenske prilike neće puno mijenjati. Naime, sljedećih dana vjerojatno neće biti ni izraženijih pljuskova, no bit će novih temperaturnih zanimljivosti, kaže Vakula.

Primjerice, jučer je u Rijeci izmjereno 20.4 stupnjeva Celzijevih, što je druga najviša temperatura zraka na dan 7. studenog na toj postaji DHMZ-a. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije prijepodne će biti promjenjive naoblake, mjestimice i nešto kiše. Na krajnjem jugu Hrvatske također još ujutro i prijepodne ponegdje može pasti malo kiše, a zatim djelomice sunčano, uz najvišu temperaturu oko 20 °C.

Od petka nadalje bit će iznadprosječno toplo, ali ne posvuda i suho. U unutrašnjosti u nastavku ovog tjedna i dalje uglavnom suho, uz maglu i niske oblake, u petak ponegdje i dugotrajnije. Za vikend će sa slabim i umjerenim jugozapadnjakom rasti vjerojatnost i za dulja sunčana razdoblja, ali i za poneku kap kiše u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije. Novi tjedan neće donijeti velike promjene, nastavit će se iznadprosječna toplina.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */