PLUS Dalmacija

UPOZORENJE IZ SPLITSKOG VODOVODA: Zaštitite vodovodne cijevi, stiže velika hladnoća!

foto: ilustracija

S obzirom na najave iznimno niskih temperatura za sljedeći period prijeko je potrebno zaštititi vodovodne instalacije od smrzavanja, poručili su iz Vodovoda i kanalizacije.

– Napominjemo, interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka (glavnog vodomjera). Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici vodovodne usluge, te vas savjetujemo, da još jednom provjerite zaštitu svojih internih vodomjera i vodovodnih instalacija. Potrebno je zaštititi vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično – dodali su.

Potrošače mole da zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput: dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame, jutenih vreća, da ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini, da u vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te kod odlaska na duži put, zatvore ventil iza vodomjera i ispuste vodu, a također treba pripaziti na vodomjere u zgradama, u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */