PLUS Dalmacija

Umjesto da Daruvarac ide u zatvor, obitelj žrtve je u strahu i razmišlja o preseljenju

Screenshot: RTL

U nedjelju će nasilnik Darko Kovačević zvani “Daruvarac” izići na slobodu, a sud tek sutra treba odlučiti hoće li mu biti određene mjere opreza.

Jučer je majka pretučene djevojke objavila kako je njena kći putem Instagrama dobila novu prijetnju ubojstvom. Ista je prijavljena policiji, a jutros je uhvaćen maloljetnik za kojeg se sumnja da je autor poruka. Kako se čini, mladić nema nikakve veze s “Daruvarcem”.

Na pitanje je li maloljetnik sa svog vlastitog računa prijetio obitelji, Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije u Zadru, rekao je da “prema sadašnjim saznanjima jest, ali će se to kriminalističkim istraživanjem još detaljno utvrditi”.

“Daruvarac” živi nekoliko stotina metara od djevojke koju je pretukao

Presuda Kovačeviću na pet godina otprije mjesec dana je nepravomoćna, a rok za zadržavanje u pritvoru je istekao, pa Daruvarac u nedjelju može natrag u kvart u kojem živi – tristotinjak metara daleko od svoje žrtve.

Sud bi sutra trebao odlučiti hoće li Darko Kovačević na slobodi imati i mjere opreza. “Donosi se zapravo odluka o zabrani približavanja oštećenici, oduzimanje putnih isprava, javljanje u policijsku upravu i to”, kazao je Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

Kako neslužbeno doznaje RTL, mladić je prijetnje uputio sa svog vlastitog Instagram profila pa policija nije imala težak posao. Policija smatra da obitelj žrtve nije direktno životno ugrožena i poručuju da je Zadar siguran grad.

“Obitelj je šokirana i u strahu su. Pogotovo nakon prijetnji smrću koje su dobile. Majka žrtve mi je rekla da se ona mora iseliti iz Zadra jer se više ovdje ne osjeća sigurnom. Oni će biti četvrta obitelj koja se zbog njega seli iz grada”, kazala je Mirjana Jurjević-Adžić, jedna od organizatorica velikog prosvjeda u Zadru koji se održao prije izricanja presude Kovačeviću.

Najavila je da će organizirati još jedan mirni prosvjed. “Pozivamo sve građane da dođu na mirni prosvjed koji će se održati u subotu u 15 sati na Narodnom trgu u Zadru. Organiziramo ga jer želimo da institucije napokon počnu raditi svoj posao”, kazala je.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */