PLUS Dalmacija

UHIĆENI U MAKARSKOJ! Dvojac iz BiH krijumčario migrante, u remenima im se skrivalo hladno oružje!

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bosne i Hercegovine, 37-godišnjakom i 40-godišnjakom, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj.

Na području Makarske su 2. siječnja zaustavili dva osobna vozila BiH oznaka kojima su upravljali osumnjičenici. U oba vozila se nalazilo još šest stranih državljana za koje su policajci posumnjali da su nezakonito ušli u Hrvatsku.

– Kako bi se utvrdile sve okolnosti, policijski službenici priveli su sve osobe u prostorije policije. Tijekom kriminalističkog istraživanja kod dvojice osumnjičenika su pronađeni muški remeni s kopčom koja se pritiskom pretvara u hladno oružje – bodež – poručili su iz splitske policije.

Zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj policija je protiv osumnjičenih Državnom odvjetništvu, podnijela kaznenu prijavu, te su predani pritvorskom nadzorniku.

– Također, zbog posjedovanja hladnog oružja policija će protiv osumnjičenih podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Nad stranim državljanima u tijeku je provođenje postupka sukladno Zakonu o strancima – zaključili su iz policije.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */