PLUS Dalmacija

Ugašen požar kod Zadra uz pomoć dva kanadera i dva air tractora

Foto: ilustracija

Ugašen je požar kod Zadra, na području Kožina. To je  bio najveći požar u ovoj godini u Zadarskoj županiji. U pomoć zemaljskim snagama došle su i zračne – s dva Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802.

Na požarište je izbačeno oko 800 tona vode.  Kapetan posade na Canadairu CL-415 koji je gasio požar u Kožinu, bojnik Ivica Markač kazao je kako je požar bio vrlo zahtjevan.

Brzo se vatra širila i napredovala, bilo je puno gorive mase jer se radilo o gustoj borovoj šumi, no dosta smo brzo reagirali, a blizu je bilo i uzimanje vode. Kuće nisu bile ugrožene, a u završnoj fazi osiguravali smo požarište natapanjem kako ne bi došlo do ponovnog razbuktavanja vatre, istaknuo je bojnik Markač.

Osim ovog požara zračne snage sudjelovale su jučer kasno poslijepodne u gašenju požara  na prostoru Srime kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji gdje su požar gasila dva Canadaira CL-415.

Ovo je dvanaesti požar na kojemu su angažirane zračne protupožarne snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni (6 u Šibensko-kninskoj, po 4 u Zadarskoj i 2 u Splitsko-dalmatinskoj županiji).

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */