Dalmacija

Udruzi tjelesnih invalida Kaštela dodjeljena sredstva za projekt “Nikada nije kasno”

Udruga tjelesnih invalida Kaštela, proteklog mjeseca potpisala je ugovor o dodjeli financijskih sredstava za projekt pod nazivom „Nikada nije kasno“ od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ukupne vrijednosti 1.960.426,52 kn.

Trajanje projekta je 30 mjeseci. Aktivnosti projekta su: pomoć starijim i nemoćnim osobama u gradu Kaštela i osposobljavanje za ponuđena zanimanja zaposlenih žena.

Osobe – krajni korisnici odabrani su od strane stručnog tima Centra za socijalnu skrb – Ispostava Kaštela, a zaposlene žene, njih 12 su osobe koje se prijavljuju na Zavod za zapošljavanje i starije od 50 godina, bit će zaposlene 24 mjeseca s osiguranim putnim troškovima. Svaka zaposlena žena će voditi brigu o pet korisnika s aktivnostima: sitnih kućanskih poslova, odlaska u trgovinu, ljekarnu i kod liječnika. U toku provedbe projekta zaposlene osobe će biti uključene u edukaciju, nakon koje će dobiti valjanu potvrdu o osposobljavanju za upis u radnu knjižicu (osposobljavanje se plaća iz troškova projekta, sa plaćenim putnim troškovima).

Krajni korisnici će na mjesečnoj razini dobivati sredstva za čišćenje i sredstva za osobnu higijenu.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */