PLUS Dalmacija

UBOJICA SPLITSKOG DILERA ZARADIO JOŠ JEDNU OPTUŽNICU // Besramnom krađom identiteta podigao kredit u banci i zgrnuo novac

foto: Facebook

Dok zbog sumnje u teško ubojstvo bivšeg vojnika Ante Prnjaka boravi u zatvoru na splitskim Bilicama, 27-godišnji Albanac Liridon Berisha zaradio je još jednu optužnicu i to zbog prijevare i krivotvorenja isprave pomoću čega se okoristio za 9,5 tisuća kuna.

Tako Općinsko državno odvjetništvo u Splitu Berishu tereti da je “početkom lipnja 2017. godine na području Županije splitsko-dalmatinske, u nakani da se neosnovano materijalno okoristi, od oštećenika zatražio da mu da broj svog bankovnog računa neistinito mu prikazujući da očekuje uplatu novca. Pritom je tvrdio da on nema otvoren račun te ga zatražio da mu pošalje fotografiju svoje osobne iskaznice i bankovne kartice, piše Slobodna Dalmacija.

Ovaj mu je, stoji u optužnici, povjerovao te uslišio želje, a Berisha je potom, kako je i prvotno namjeravao, pomoću dobivenih podataka ishodio kredit od nešto više od 9,5 tisuća kuna kod druge banke na rok od pet mjeseci. Pritom je dakako sebe neistinito predstavio kao kasnijeg oštećenika.

Proslijedio je banci fotografiju oštećenikove bankovne kartice, skeniranu falsificiranu oštećenikovu osobnu iskaznicu na kojoj je računalno prepravio rubriku prebivališta i neistinito upisan kućni broj njegove adrese te krivotvoreni ugovor o kreditu od 16. lipnja 2017. godine na ime korisnika oštećenika radi isplate kredita od 9655 kuna.

Ne sumnjajući da je oštećenik stvarni ugovaratelj kredita, banka je kredit odobrila i isplatila šest tisuća kuna na račun oštećenika koji je, također ništa ne sumnjajući novac podigao i proslijedio ga Berishi, piše Slobodna

– U veljači 2018. godine u postupku ovrhe banke, banka je zatražila prisilnu naplatu od oštećenika po navedenom ugovoru, čime se okrivljenik neosnovano materijalno okoristio na štetu oštećenika za iznos od 9655 kuna, stoji u optužnici ODO Split-a.

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */