PLUS Dalmacija

UBOJICA ANTE PRNJAKA OTKRIO SVOJU STRANU PRIČE // “Dao mi je pušku da likvidiram nekog drugog kako bi mi oprostio dug…”

Foto: Facebook

27-godišnji Albanac Liridon Berisha je kao osumnjičenik zbog ubojstva bivšeg profesionalnog vojnika 34-godišnjeg Ante Prnjaka iz Knina odlučio je iznijeti svoju obranu zamjenici Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, Julijani Stipišić, izvještava Slobodna Dalmacija.

U medijima su se prvo pojavile informacije o vrlo okrutnom ubojstvu Prnjaka. Naime Prnjak je, navodno, prije nego što je usmrćen s hicem u glavu i pet hitaca u tijelo, bio okrutno mučen, tako da su mu slomljeni prsti i laktovi na obje ruke te iščupani jezik i oči.

Berisha je u istražnom zatvoru već dva tjedna, a, kako doznaje Slobodna Dalmacija, sada je i priznao da je usmrtio Prnjaka. Međutim, odbacuje optužbe da je riječ o teškom ubojstvu počinjenom na okrutan ili podmukao način zbog čega bi mogao dobiti od 10 do 40 godina zatvora.

– Točno je da je moj branjenik dao obranu i da smatramo da se u ovom slučaju radi o kaznenom djelu usmrćenja, rekao je za Slobodnu Dalmaciju splitski odvjetnik Željko Gulišija.

Ako se pokaže da je istinito što tvrdi Berisha, tj. da je usmrtio Prnjaka jer ga je Prnjak zlostavljao više od dvije godine, nakon što mu Berisha nije odmah platio drogu u vrijednosti od dvije tisuće eura, prema kaznenom zakonu Berisha bi mogao dobiti blažu kaznu zatvora od jedne do deset godina.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, Berishin dug je odjednom narastao s dvije na oko 50 tisuća eura, što je Berisha pokušavao vratiti. Pri tome je Prnjak zastrašivao ne samo njega već i članove obitelji tako što ga je maltretirao pred njima.

Sve je započelo kada je Prnjak u kompenzaciji za dug Berishi ponudio da likvidira nekog muškarca. U tu svrhu pripremio je za njega automatsku pušku kalibra 7,62. Naravno, prije toga su se u automobilu zagrijali kokainom. Berisha je prihvatio ponudu, uzeo pušku te potom u njega ispalio 14 metaka.

Dan nakon ubojstva Berisha je zapalio Prnjakov BMW u nadi da će prikriti tragove. Ipak, umjesto da šuti, na javnoj je plaži u Stobreču priznao je kako je ubio Prnjaka prijetivši nekom muškarcu.

Do prijetnje muškarcu, u kojoj mu je Berisha rekao “Ubit ću te kao šta sam ubio Prnjaka! Zapalit ću ti auto kao šta sam ga njemu zapalio!”, došlo je nakon što je upao u prepirku s djevojkom.

Nakon toga su ga svjedoci prijavili policiji, a dan kasnije uhitila ga je specijalna policija u Omišu. Dok je priznao da je zapalio Prnjakov BMW, Berisha je negirao da je uzeo novac od njega.

 

 

 

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */