PLUS Dalmacija

U Vrgorcu nakon 38 godina obnovljena zgrada vrtića, Grad povukao gotovo 8 milijuna kuna iz fondova

Danas je s radom počeo obnovljeni dječji vrtić u Vrgorcu u kojem će se formirati skupine za rad u dvije smjene i jedna skupina produženog boravka, što je omogućilo otvaranje novih radnih mjesta za odgojitelje, logopede i defektologe, spremačice i kuharice.

Vrtić od danas radi do 21:00. Ovogodišnja ukupna ulaganja Grada Vrgorca u predškolski odgoj iznose 9,9 milijuna kuna, od čega je 7,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz nacionalnih programa i programa Europske unije.

Nakon 38 godina, obnovili smo zgradu vrtića. Nije bilo lako. Krenuli smo od nule. Dokumentacije, imovinsko-pravni odnosi, sređivanje unutarnjih akata i uvođenje pravnog reda, apliciranje i provođenje projekata. Bravo za sve koji su dvije godine radili na unaprjeđenju standarda predškolskog odgoja i uz to prolazili medijska prozivanja jer su uvodili red. Danas sam sjeo i sa sindikatima jer želimo definirati kolektivni ugovor za veća prava svih djelatnika u našem dječjem vrtiću – poručio je vrgorački gradonačelnik Ante Pranić.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */