PLUS Dubrovnik

U utorak otvaranje 69. Dubrovačkih ljetnih igara, očekuje se 2 tisuće umjetnika iz cijeloga svijeta

Svečano otvaranje 69. Dubrovačkih ljetnih igara tradicionalno će se održati u utorak, 10. srpnja u 21 sat ispred crkve svetog Vlaha. Ovogodišnju ceremoniju režira Saša Božić koji potpisuje i scenarij.

Pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, glazbu izvode Zagrebačka filharmonijaDječji zbor WDR iz Dortmunda, Akademski zbor Pro musica iz Mostara, Dubrovački komorni zbor, Mješoviti zbor Libertas i ženska klapa FA Linđo. Neizostavan dio otvaranja je Folklorni ansambl Linđo, kao i Festivalski dramski ansambl čiji su ovogodišnji predstavnici Nataša Dangubić, Nikša Butijer, Ozren Grabarić, Nika Lasić, Izmira Brautović i Krunoslav Šarić, uz studente glume i plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Posebnu ulogu imat će građani Dubrovnika Zora Brajević, Luciano Capurso – Luči i brojni drugi.

Nakon podizanja zastave Libertas pa sve do 25. kolovoza, 20 ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika postat će mjesto susreta za približno 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta s domaćom i međunarodnom publikom od približno 60.000 posjetitelja.

Svečanom otvaranju prethodit će generalna proba, koja će se održati u ponedjeljak 9. srpnja točno u ponoć, kao neizostavan i uvijek zanimljiv dio Igara koji tradicionalno ne propuštaju brojni Dubrovčani i njihovi gosti.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */