PLUS Split

U teškoj prometnoj nesreći u Grudama poginuo splitski glumac Josip Zovko

Foto: GrudeOnline.info

U mjestu Grudsko Vrilo jučer oko 15 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo 48-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko.

U nesreći su sudjelovala dva automobila hrvatskih registracija. Jedna osoba je ozlijeđena te je prevezena u SKB Mostar. Očevid su obavljali pripadnici PU Grude, a promet je na toj dionici bio potpuno obustavljen. Još se ne zna kako je došlo do nesreće i tko je krivac. GrudeOnline.info pišu da je nesretni Zovko preminuo na licu mjesta. Glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac auotomobilima ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen jeu septičku jamu. Jedna tragedija u obitelji Zovko nije se ni zaboravila,a već je uslijedila druga- pogiblja Josipa.

Zovko je rodom iz Berinovca (općina Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj kraj. Odigrao je preko 50 uloga, kazališnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao a ipak najpoznatiji ostaje po ulozi Mate iz filma Ognjena Sviličića „Da mi je biti morski pas”.

Glumio je i u filmovima Vjerujem u anđele, Najveća pogreška Alberta Einsteina, Holdin i Oprosti za kung-fu. Što je najvažnije Zovko je bio duša od čovjeka i njegova smrt je pogodila mnoge njegove prijatelje i štovatelje, pišu GrudeOnline.info.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */