Split Život

U Splitu se organizira zanimljiv panel na temu “Nacionalne i etničke manjine u našoj zajednici”

IV. gimnazija “Marko Marulić” zajedno sa Školom za dizajn grafiku i održivu gradnju sudjeluje u europskom programu Škola ambasador Europskog parlamenta.

U okviru tog programa ove su godine pripremili zanimljiv panel na temu “Nacionalne i etničke manjine u našoj zajednici” na kojem će sudjelovati njihovi učenici, predstavnici nacionalnih i etničkih manjina u našoj zajednici ( Edin Nurkić – predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Splita, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Splita, predsjednik KDB “Preporod” Split; Alessandro Muracchioli – potpredsjednik Comunità Degli Italiani Spalato (Zajednica Talijana Split),
Marina Kuzmanić Petreš- viša savjetnica iz Ureda grada Splita) te zainteresirana javnost.

Uz to, u programu sudjeluje predstavnik bošnjačke manjine Salko Šemović koji će otpjevati sevdah – bosansku narodnu pjesmu i mlada bilingualna predstavnica talijanske nacionalne manjine Muracchioli koja će predstaviti poeziju Giosue’ Carduccija kroz pjesmu San Martino.

Cilj je predstavljanje i bolje razumijevanje pitanja nacionalnih i etničkih manjina općenito a osobito u našoj zajednici te međusobnog odnosa sa sugrađanima i lokalnim i regionalnim vlastima.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */