PLUS Dalmacija

U prometnoj nesreći u tunelu Sveti Ilija teško ozlijeđen novoimenovani papinski nuncij Ante Jozić, zadobio je po život opasne ozljede

Stravična prometna nesreća dogodila se jučer u tunelu Sveti Ilija kod Makarske.

Kako smo doznali od policije, u nesreći su sudjelovala dva osobna automobila, u kojima su bili samo vozači. Jedan vozač je preminuo u splitskoj bolnici, a drugi je teško ozlijeđen.

“Oko 18:15 na državnoj cesti D-76 u južnom ulazu u tunel iz pravca Makarske sudarila su se dva osobna vozila. Prema prvim informacijama, u vozilima su se nalazili samo vozači.

Izvijestili smo dežurnog državnog odvjetnika iz Makarske koji izlazi na mjesto radi očevida”, kazali su nam iz policije.

Cesta i tunel satima su bili zatvoreni, a promet se preusmjeravao. Promet u tunelu ponovo je otvoren jutros u 1.25.

O koliko se teškom sudaru radilo, svjedoče fotografije s mjesta nesreće koje je objavio portal Grude online, na kojima je vidljivo da su oba automobila potpuno uništena.

Kako javlja portal Radio Imotski, u nesreći je poginuo 24-godišnji T. L. s imotskog područja.

Prema zasad dostupnim informacijama, do nesreće je došlo 60-ak metara nakon ulaza u tunel. BMW serije 5 u blagom zavoju se zanio na suprotni prometni trak i frontalno se zabio u Citroen.

O silini udara govori i to da je motor BMW-a odletio 40 metara od poprišta sudara. Poginuo je vozač BMW-a.

Drugi vozač, koji je teško ozlijeđen, novi je hrvatski nadbiskup mons. Ante Jozić.

Mons. Jozića je 1. svibnja u konkatedrali sv. Petra u Splitu za nadbiskupa trebao zarediti državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

Nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja splitskog KBC-a, ima teške ozljede prsnog koša, trbuha, ruku i nogu. Odmah po dolasku u bolnicu operiran je, nakon čega je smješten u JIL, priključen na respirator (umjetna ventilacija) te ga, kako doznaje Slobodna Dalmacija, očekuju daljnji operativni zahvati.

“U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju navečer 7. travnja u tunelu sv. Ilija – Biokovo, upravljajući osobnim vozilom sudjelovao je mons. Ante Jozić, izabrani naslovni nadbiskup Cisse i apostolski nuncij u Obali Bjelokosti.

Mons. Jozić je vozilom hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Split gdje je primljen s ozljedama koje su bile kvalificirane kao teške. Izvršen je kiruški zahvat te je prema najnovijim informacijama stanje mons. Jozića stabilno.

Ovim putem Splitsko-makarska nadbiskupija izražava sućut obitelji stradalog mladića u ovoj prometnoj nesreći”, priopćili su iz splitsko-makarske nadbiskupije.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */