Hrvatska

U hrvatsko školstvo uvode se međupredmetne teme. Evo što to znači.

HRT je u sinoćnjem Dnevniku objavio kako se u hrvatsko školstvo uvode međupredmetne teme: održivi razvoj, poduzetništvo i učiti kako učiti.

Međupredmetne teme protezat će se kroz sve predmete, a svaki će učitelj odabrati koja mu tema unutar te tri najbolje odgovara i kako ju najbolje koristiti u svom predmetu.

Na primjer, u međupredmetnoj temi poduzetništvo učenici će učiti kako štedjeti novac i kako, ako se budu bavili turizmom, napraviti jelovnik ili nešto vezano uz hotel da bi bili bolji od konkurencije.

“Najzanimljivije je pravilno korištenje novca, od štednje do razumijevanja kućnog budžeta, ističe prof. engl. jezika OŠ Ludina, član radne skupine u obrazovnoj reformi Škola za život Tomislav Pavlović. Tema održivi razvoj uključivat će ekologiju, ekonomiju, volontiranje, a predviđa i dosta terenske nastave.

“Mogu posjetiti razna skloništa za nezbrinute životinje, pomoć starijim osobama kojima je potrebna pomoć jer cilj održivog razvoja je i dobrobit svih nas”, ističe članica mentorskog tima Škole za život Tamara Vučković.

A u temi učiti kako učiti učenici će naučiti kako planirati učenje, kako povezati informacije, kako ih upotrijebiti.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */