Dalmacija

U dvije godine rada Socijalna samoposluga Grada Sinja podijelila 828 socijalnih košarica

foto: ilustracija

Socijalna samoposluga Grada Sinja u dvije godine rada podijelila je 828 socijalnih košarica hrane i higijenskih artikala ukupne vrijednosti 151.731 kuna, izvijestila je danas sinjska udruga SRMA.

Od otvaranja u studenome 2015.g. pa do listopada 2017.  socijalna samoposluga Grada Sinja koja djeluje u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj provela je 21 mjesečnu podjelu s prosječno 60-tak artikala mjesečno u ponudi. Prosječna mjesečna vrijednost socijalne samoposluge iznosila je 7.225,28 kuna. Tijekom dvije godine ukupno 196 osoba iz 85 samačkih i višečlanih obitelji primilo je ovaj oblik socijalnog davanja iz ukupno 12 naselja s područja Grada Sinja (Sinj, Radošić, Brnaze, Turjaci, Glavice, Obrovac sinjski, Lučane, Karakašica, Gljev, Bajagić, Čitluk, Suhač).

Pravo na korištenje socijalne samoposluge imaju radno nesposobni samci u evidenciji Centra za socijalnu skrb Sinj i obitelji s četvero i više djece, te jednokratno i povremeno obitelji koje su se zbog nepredviđenih i nenadanih okolnosti našle u socijalno ugroženoj situaciji zbog bolesti, smrti, gubitka posla i sličnog. Korisnici dolaze na izravni poziv Crvenog križa, a na preporuku Grada Sinja, Udruge Srma i drugih nadležnih ustanova i udruga.

Najveći dio podijeljenih artikala donirali su građani na prigodnim humanitarnim akcijama. Uz donacije građana socijalu samoposlugu je dijelom napunio i Crveni križ Sinj iz svojih donacija. Dio sredstava osigurava Grad Sinj koji je odvojio  u prošloj godini 17.000,00 kuna, a u ovoj 20.000,00 kn iz gradskog proračuna za nužna punjenja socijalne samoposluge najpotrebnijim artiklima.

Za potrebe socijalne samoposluge provedeno je ukupno 21  humanitarna akcija prikupljanja hrane i higijenskih artikala u 4 prodajna centra u Sinju: Kaufland, Tommy, Studenac i Konzum.

Sudjelovalo je ukupno 47 volontera sa 414 volonterskih sati – volonteri Udruge Srma, Crvenog križa Gradske organizacije Sinj, Centra Juraj Bonači Područnog odjeljenja Sinj, volonteri Izviđačkog odreda Vitezovi i Izviđačkog odreda Malin, volonteri iz Kluba žena liječenih na dojci Sinj i Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata Sinj, te učenici Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića.

Pomogli su i učenici sinjskih srednjih škola i drugi volonteri koji su u studenom 2016. i 2017.g. u akciji ”72 sata” prikupljali artikle za socijalnu samoposlugu Grada Sinja.

Uplate za Socijalnu samoposlugu Grada Sinja vrše se na zasebni račun Crvenog križa Gradska organizacije Sinj: IBAN: HR2223600001501708869.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */